Hallo, Degoes

Naam:
Degoes
Geslacht:
M
Ras:
-
Referentie:
42

Er verblijven momenteel verschillende groepen degoes in het vogel- en zoogdierenopvangcentrum.Degoes zijn vooral overdag actief en erg leuk om naar te kijken. Ze kunnen heel tam worden, maar zijn geen knuffeldieren en dus minder geschikt voor jonge kinderen. Bij een verkeerde handeling kunnen ze hun staart verliezen, dus voorzichtig omspringen met de dieren is de boodschap!Het is niet bijzonder moeilijk om deze dieren te houden, maar om ze lang gezond te houden en hoge dierenartskosten te vermijden, geef je ze best de juiste voeding. Degoes worden altijd minstens met twee gehouden en hebben een grote kooi met gevarieerde inrichting nodig. Denk erover na waarom je degoes als huisdier wilt, en of de dieren aan je verwachtingen kunnen voldoen.De volgende vragen helpen je over de aanschaf van degoes na te denken:
  • Heb je ruimte voor een grote kooi?

  • Heb je een tochtvrije en warme plaats om de degoes te huisvesten?

  • Heb je dagelijks minstens een uur de tijd om hen aandacht te geven en hun verblijf te reinigen?

  • Kan je de komende 5 à 8 en misschien wel 10 jaar voor de degoes zorgen?

  • Is er niemand in het gezin allergisch voor hooi?

  • Kan er iemand de degoes komen verzorgen als je op vakantie gaat?

  • Heb je ongeveer 20 euro per maand per dier over voor de voeding en verzorging?Voor informatie over onze adoptieprocedure klik je hier.

Degoes verblijft momenteel in:

locatie

Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Vzw

HEUSDEN-ZOLDER
dierenasiel Bekijk alle dieren van Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Vzw

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.