Hallo, Sarra

Naam:
Sarra
Geslacht:
V
Leeftijd:
20 jaar
Ras:
-
Referentie:
9999

Sarra is geadopteerd.Paarden zijn weidedieren die een stal nodig hebben. Enige kennis van paarden is nodig om de dieren goed te verzorgen en hanteren. Voordat je een paard aanschaft, ga je best bij een aantal paardeneigenaars op bezoek om te zien wat er bij komt kijken.Als je de aanschaf van een paard overweegt, moet je goed weten welke type paard je zoekt en wat je ermee wil doen. De brochure ‘De vijf geboden bij de aankoop van een paard’ van het Vlaams Paardenloket helpt je hierbij op weg.De volgende vragen helpen je om te beslissen of het houden van paarden bij je past:
  • Paarden kunnen ruim 30 jaar oud worden, kan je er zo lang voor zorgen?

  • Vind je een paard ook een leuk dier als het niet bereden kan of wil worden?

  • Heb je de ruimte en/of financiële middelen voor een weide met stal?

  • Heb je de kennis om aan goed weidebeheer te doen of ben je bereid om dit te leren?

  • Heb je de tijd om dagelijks te voeren en te verzorgen?

  • Kan iemand de paarden verzorgen wanneer je op vakantie gaat? Of heb je de financiële middelen om een pension te betalen?

  • Heb je ongeveer 80 tot 400 euro per maand per paard over voor de voeding en verzorging?Voor informatie over onze adoptieprocedure klik je hier.

Sarra verblijft momenteel in:

locatie

Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Vzw

HEUSDEN-ZOLDER
dierenasiel Bekijk alle dieren van Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Vzw

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.