Hallo, Geitenbokken

Naam:
Geitenbokken
Geslacht:
M
Ras:
-
Referentie:
9999

Er verblijven momenteel verschillende geitenbokken in het vogel- en zoogdierenopvangcentrum.Geiten zijn vriendelijke en leuke dieren, maar je hebt wel wat kennis, ruimte én een goede omheining nodig om de dieren goed te kunnen houden. De volgende vragen helpen je om te bedenken of het houden van geiten bij je past:
  • Heb je genoeg ruimte en een stal om een kudde geiten te houden?

  • Heb je een manier om de mest van de dieren kwijt te geraken?

  • Heb je tijd om dagelijks voor de dieren te zorgen?

  • Kan je in de lammertijd extra veel bij de dieren zijn?

  • Kan je 10 of 20 jaar voor de geiten zorgen?

  • Kan je ongeveer 20 euro per maand spenderen per geit, of heb je eigen weides die de voederkost dekken?Geiten zijn kuddedieren. Bekijk dus of je de ruimte hebt om minstens twee, maar liefst meer dieren te houden.Voor alle geiten is er een identificatie- en registratieplicht en iedereen die geiten houdt, moet een beslagnummer hebben. Ieder dier moet in elk oor een oormerk dragen. Je vindt de nodige documenten op de website van Diergezondheidszorg Vlaanderen: www.dgz.be.Voor informatie over onze adoptieprocedure klik je hier.

Geitenbokken verblijft momenteel in:

locatie

Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Vzw

HEUSDEN-ZOLDER
dierenasiel Bekijk alle dieren van Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Vzw

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.