Terug

Hallo, Arthur

Arthur

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Nee
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan met honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Ja
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Ja
Boerderijkat / Stalkat ?
Nee
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Schootkat - Knuffelkat?
Ja
Kleur
andere
Naam:
Arthur
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
2 jaar en 1 maand
Ras:
Europese Korthaar
Referentie:
2022214

Arthur is een knuffelbeer met een handleiding. 

Hij is erg sociaal en maakt steeds direct contact met bezoekers. Hij komt actief aandacht zoeken en is een echte schootkat. Hij houdt er van om als een papegaai op je schouders plaats te nemen en je ondertussen kopjes te geven. Met Arthur kan je hele gesprekken voeren, hij antwoordt maar al te graag. Als je even uit het zicht verdwijnt dan miauwt hij om aan te tonen waar hij is. Van Arthur krijg je de meest intense knuffels en de dankbaarste kopjes Hij staat steeds klaar om je te begroeten, ook al was je maar een paar uur weg.Hij is het ideale gezelsschap om eenzame dagen op te vullen.

Maar Arthur is ook een katje met een handleiding. Hij heeft een aantal medische zorgen .Zijn ene oogje heeft een matte vlek (door een ooginfectie op jongere leeftijd) dus daar ziet hij niets/weinig mee. Hij heeft hier totaal geen last van maar om die reden plaatsten we hem liever niet als buitenkatje. Daarnaast heeft hij hevige astma. Daarvoor heeft hij een onderhoudsbehandeling nodig met pillekes cortisone. Zo nu en dan doet hij een opstoot en heeft hij een cortisone inspuiting nodig bij de dierenarts. Hevige astma betekent aanpassen naar stofvrije kattenbakvulling. Het betekent ook niet reinigen met sterk geurende producten, geen kamerparfums... 

Leven met Arthur in huis betekent dus doordacht omgaan met zijn beperkingen en standby staan om bij een astma opstoot naar de dierenarts te gaan. Een behandeling met puffers of aerosol laat hij niet toe. Hij reageert angstig op sissende geluiden of handelingen rond zijn snoetje. Die bijkomende stress doen we een katje met kortademigheid niet aan.

Voor Arthur gaan we dus op zoek naar een thuis, zonder jonge kinderen. Hij heeft zijn rust nodig en zo min mogelijk stress. Een andere kat is zeker welkom, maar hij houdt nog meer van de aandacht van mensen. Omwille van zijn gezondheidstoestand kan hij geen hele dag alleen zijn. Dus we gaan eigenlijk op zoek naar een rustige thuis, met mensen die hem tijd, aandacht en de medische zorg ( pilletje in liquid snack pletten+ consultaties dierenarts) kunnen geven .

Hij vertrekt steriel en met chip. Hij werd ook gevaccineerd en kreeg ontworming en ontvlooiing. Zijn test op kattenaids en kattenleucose tekende negatief.

De adoptiebijdrage is 180 euro 

Wie hem een bezoekje wil brengen, graag een aanvraag via deze link 

klik hier voor vragenlijst