Hallo, Micha

Naam:
Micha
Geslacht:
Teef
Leeftijd:
2 jaar
Ras:
Anatolische Herdershond
Kindvriendelijk:
Ongekend
Kan omgaan met andere honden:
Ongekend
Kan omgaan met andere huisdieren:
Ongekend
Referentie:
1900182

Micha is kruising stafford x turkse herder van °29/04/2018, ze werd bij ons als pup geadopteerd, maar ondanks de waarschuwingen had de eigenaar het karakter toch onderschat.

 Micha is een jonge teef met een stevig, maar liefdevol karakter. Ze heeft een flinke dosis zelfstandigheid en volharding zit er dus zeker in. Aangezien Micha nog jong is en nog niet veel opvoeding kreeg, is er nog wat werk aan de winkel, maar Micha is de uitdaging zeker waard. Achter haar stoere exterieur zit een warme, trouwe hond die graag werkt en optrekt met haar gezin. Aangezien ze nog jong is, is er nog veel ruimte voor verbetering en kan deze knappe meid een leuke aanwinst zijn. Ze is het gewend van veel buiten te zitten en is zindelijk. Op wandeling trekt ze niet zo veel, maar bij veel opwinding durft ze nog al eens flink opspringen en dan zit er natuurlijk wel serieus wat kracht achter. We ondervinden ondertussen dat Micha sommige honden wel leuk begint te vinden, maar of ze effectief met een hond 24/7 kan samenleven is momenteel niet duidelijk. Er moet dan zeker de mogelijkheid zijn om ze te kunnen scheiden indien nodig. Katten is een no go en ook met kinderen wordt zij niet geplaatst.We zoeken voor Micha een consequente eigenaar, die ervaring heeft met grote honden en de tijd en ruimte heeft om met haar aan de slag te gaan, Kortom Micha is snelleers, leergierig, intelligent en trouw, maar met een koppig kantje.

Micha verblijft momenteel in:

locatie

Dierenbescherming Mechelen

MECHELEN
dierenasiel Bekijk alle dieren van Dierenbescherming Mechelen

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.