Hallo, Zaxis

Naam:
Zaxis
Geslacht:
Reu
Leeftijd:
7 jaar
Ras:
Bordeaux Dog
Kindvriendelijk:
Nee
Kan omgaan met andere honden:
Nee
Kan omgaan met andere huisdieren:
Nee
Referentie:
202000077

Dit is Zaxis, een bordeaux dog van 7 jaar. Hij zoekt een tweede kans op een fijn leven. Dit is echter geen gemakkelijke opgave. Het probleem bij Zaxis is dat hij heel éénkennig en ook onzeker is. Hij beslist zelf wie hij vertrouwt en wie niet. En als hij je niet vertrouwt, dan zal hij het je meteen laten weten.

We zoeken dus een alleenstaande of koppel zonder kinderen of andere huisdieren voor hem. Mensen die met verschillende dingen rekening willen houden:

1) Kandidaten moeten bereid zijn meerdere keren te komen kennismaken met Zaxis, zodat ze hem heel goed kennen. En dat ook Zaxis die kandidaat leert vertrouwen. Hij heeft namelijk niet enkel 'mooie' kantjes, we willen graag dat ook die 'mindere' kantjes gezien werden door een kandidaat.

2) Mensen die een druk sociaal leven hebben, en waar bijgevolg veel bezoek in huis komt, zijn niet geschikt voor Zaxis. Hij is een eenzaat en eigenlijk zoekt hij in zijn baasje hetzelfde.

3) Zaxis is geen stoere gast, al doet hij wel alsof. Hij krijgt graag aandacht, maar enkel wanneer hij zelf wil, hoe lang hij zelf wil en van wie hij zelf wil. (dit door zijn onzekerheid) Eigenlijk zoekt hij dus een baasje die dat begrijpt en hem wat zijn eigen ding laat doen. Hij geeft heel goed aan wanneer hij zijn baasje wel nodig heeft. Ook vraagt hij duidelijkheid van zijn baasje. 

4) Hij heeft last van baknijd. Dus eens zijn eten gegeven, laat zijn nieuwe baas hem op zijn gemak eten. 

5) Zaxis is al redelijk oud voor zijn ras en hij heeft wat last van zijn achterhand. Hij kan niet zo ver wandelen. Na een 2-tal km heeft hij echt genoeg gehad. (soms wordt hij daardoor ook wat meer grumpy) Het is ook een reden waarom hij binnen in huis moet wonen, we merken namelijk in het asiel dat hij last heeft als hij lang in zijn hok zat en het koud of regenachtig is. Als het zonnetje schijnt, zit hij wel graag buiten in de warmte.Heeft u interesse en bent u de geschikte persoon om Zaxis nog een mooie tijd te geven? Mail dan naar info@dierenasielpoezewoef.be voor een vragenlijst, of bel gerust 057 34 62 81 voor meer info over hem.

Zaxis verblijft momenteel in:

locatie

Projectvereniging Dierenasiel Zuidelijke Westhoek Poezewoef

POPERINGE
dierenasiel Bekijk alle dieren van Projectvereniging Dierenasiel Zuidelijke Westhoek Poezewoef

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.