Hallo, Kira

Naam:
Kira
Geslacht:
Teef
Leeftijd:
1 jaar
Ras:
Duitse Herdershond
Kindvriendelijk:
Ongekend
Kan omgaan met andere honden:
Ongekend
Kan omgaan met andere huisdieren:
Ongekend
Referentie:
201912262

Kira zat samen met Zora al een behoorlijk aantal weken in een huis, zonder dat er iemand thuis was. Vermoedelijk kwam er af en toe iemand langs om eten en drinken te geven. Vlaanderen Dierenwelzijn heeft besloten de honden in beslag te nemen en ze ook toe te wijzen aan het dierenasiel.

Zora en Kira worden niet samen herplaatst. Ze hebben regelmatig conflicten.Beide honden lijken niet in huis te hebben geleefd. Kira is daardoor een stuk nerveuzer dan Zora. Dit kenmerkt zich in opspringen tegen de tafel, de ramen, op en neer lopen en ze begint ook snel te hijgen. Bij Kira is er duidelijk een angst naar mannen, waarbij er een serieus vermoeden is op een verleden van fysiek geweld. Hierdoor is Kira niet snel op haar gemak bij mensen, met name bij mannen. Dit is een aandachtspunt waar rekening mee moet worden gehouden.Deze dame heeft nood aan rustige, geduldige mensen. Dat betekent niet dat ze niet actief is, maar het is belangrijk dat er begrip is voor haar verleden. Een druk sociaal leven is voor Kira niet weggelegd, maar op termijn een fijne wandeling, speurspellen of actief in de tuin bezig zijn zeker wel! Een huis met een tuin is noodzakelijk. We plaatsen Kira liever niet bij kinderen in verband met haar verleden.

Kira verblijft momenteel in:

locatie

Dierenasiel Genk Vzw

GENK
Tel.: 089/357009
Email: info@dierenasielgenk.be
Site: www.dierenasielgenk.be
dierenasiel Bekijk alle dieren van Dierenasiel Genk Vzw

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.