Hallo, Zora

Naam:
Zora
Geslacht:
Teef
Leeftijd:
1 jaar
Ras:
Duitse Herdershond
Kindvriendelijk:
Ongekend
Kan omgaan met andere honden:
Ongekend
Kan omgaan met andere huisdieren:
Ongekend
Referentie:
201912263

Zora zat samen met Kira al een behoorlijk aantal weken in een huis, zonder dat er iemand thuis was. Vermoedelijk kwam er af en toe iemand langs om eten en drinken te geven. Vlaanderen Dierenwelzijn heeft besloten de honden in beslag te nemen en ze ook toe te wijzen aan het dierenasiel.

Zora en Kira worden niet samen herplaatst. Ze hebben regelmatig conflicten.Beide honden lijken niet in huis te hebben geleefd. Zora kenmerkt dit door aan spullen te knabbelen. We kunnen haar goed afleiden en dan zien we dat Zora heel graag speelt. Doordat ze het ‘normale’ leven in huis niet kennen, worden ze ook nerveus en vinden ze moeilijk rust. Dit dient stap voor stap te worden opgebouwd, maar daar staat Zora al om te popelen! Ze wil ontzettend graag leren en vindt het ook heel fijn om samen met mensen iets te ondernemen. We zien in het asiel zelfs dat ze al meer contact komt maken met haar verzorgers, iets dat ze in het begin niet deed.Voor Zora zoeken we mensen met geduld. Ze is enorm nieuwsgierig en probeert heel veel dingen uit, wat voor Zora betekent dat ze zeker gaat knabbelen aan spullen. Hierin dient ze te worden begeleid, dus zoeken we ook mensen die in het begin meer thuis zijn. Een huis met een tuin is noodzakelijk: er is waarschijnlijk nooit gewandeld. Grotere kinderen zijn een optie voor Zora.

Zora verblijft momenteel in:

locatie

Dierenasiel Genk Vzw

GENK
Tel.: 089/357009
Email: info@dierenasielgenk.be
Site: www.dierenasielgenk.be
dierenasiel Bekijk alle dieren van Dierenasiel Genk Vzw

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.