Hallo, H2021-0292 Tosca

Naam:
H2021-0292 Tosca
Geslacht:
Reu
Leeftijd:
9 jaar
Ras:
Mechelse Herder
Kindvriendelijk:
Ongekend
Kan omgaan met andere honden:
Ongekend
Kan omgaan met andere huisdieren:
Ongekend
Referentie:
120210348

Tosca is een lieve Mechelse Herder kruising die na een inbeslagname in het asiel terecht kwam. Hij is geboren op 29/3/2012 maar ondanks zijn leeftijd is hij nog heel energiek. We weten niet veel over zijn achtergrond, alleen dat hij constant buiten leefde. Nu zoeken we een thuis waar hij bij het gezin hoort en bij hen mag zijn.We merken wel dat hij vlug onder de indruk is en heel onzeker. Het is dan ook belangrijk dat kandidaat-adoptanten hem met veel liefde en geduld willen leren wennen aan een nieuw leven.Tosca is heel sociaal naar mensen toe en geniet ervan om gewoon bij zijn aandachtspersonen te zijn en geknuffeld te worden. Hij legt, wanneer men hem ruimte geeft, vlot contact met nieuwe mensen.Omwille van zijn onzekerheid plaatsen we hem wel liever niet bij jonge kinderen.Op wandeling durft hij soms wel te trekken en reageert soms naar andere honden. Hier wordt aan gewerkt. Naar auto's of fietsers reageert Tosca niet, als je met hem aan de kant gaat blijft hij braaf naast je staan. Het is ook belangrijk om hem regelmatig gewoon te laten observeren zodat hij de vele prikkels die op hem afkomen kan verwerken.Een goede omheining die hoog genoeg is (min. 1,80 m) is een must. Zo kan hij toch genieten van losloopmomenten in de tuin. Hij is reeds gecastreerd. Of hij zindelijk is weten we niet zeker maar tijdens trainingsmomenten hield hij de leefruimte droog.Tosca zoekt een warm gezin dat hem lief heeft en nog een mooie tijd geeft!Heb jij dat plekje voor deze lieve man?

Dan vragen we je een vragenlijst in te vullen (http://www.dierenasielsinttruiden.be/dieren-in-het-asiel/adoptieprocedure-honden) en deze te mailen naar vragenlijst@dierenasielsinttruiden.beH2021-0292

H2021-0292 Tosca verblijft momenteel in:

locatie

Vzw Dierenvrienden St-Truiden

SINT-TRUIDEN
dierenasiel Bekijk alle dieren van Vzw Dierenvrienden St-Truiden

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.