Hallo, Yigido

Naam:
Yigido
Geslacht:
Reu
Leeftijd:
6 jaar
Ras:
Anatolische Herdershond
Kindvriendelijk:
Ongekend
Kan omgaan met andere honden:
Ongekend
Kan omgaan met andere huisdieren:
Ongekend
Referentie:
201912443

Yumi en Yigido kwamen samen binnen als een inbeslagname. Vlaanderen Dierenwelzijn had de vorige eigenaar al vaker maatregelen opgelegd, maar er werd niet aan voldaan. Zodoende kwamen deze vriendelijke reuzen het asiel binnen.

Laten we met de deur in huis vallen: het zou heel fijn zijn wanneer Yumi en Yigido samen kunnen worden geadopteerd, maar we realiseren ons dat het niet gemakkelijk is om twee honden van dit formaat samen te herplaatsen. Meerdere gedragsobservaties wijzen uit dat ze ook apart kunnen worden geplaatst.Yigido heeft meer moeite met binnenruimtes. In eerste instantie kijkt hij liever de kat uit de boom in een nieuwe situatie en komt hij steun vragen aan mensen. Yigido is een stuk aanhankelijker, begint al te kwispelen wanneer hij wordt aangekeken en zijn staart maakt overuren wanneer hij wordt geaaid. Waar Yumi graag snuffelt en speurt, is Yigido meer gefocust op menselijk contact.

Yumi en Yigido kunnen samen worden herplaatst, maar ook apart. Andere dieren zijn geen mogelijkheid; een tuin is noodzakelijk. Grotere kinderen, die er geen problemen mee hebben om omver te worden gelopen door een ietwat enthousiaste, grote hond, zijn zeker een optie.

Yigido verblijft momenteel in:

locatie

Dierenasiel Genk Vzw

GENK
Tel.: 089/357009
Email: info@dierenasielgenk.be
Site: www.dierenasielgenk.be
dierenasiel Bekijk alle dieren van Dierenasiel Genk Vzw

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.