Hallo, Timmy

Naam:
Timmy
Geslacht:
Reu
Leeftijd:
1 jaar
Ras:
Cane Corso Italiano
Kindvriendelijk:
Ongekend
Kan omgaan met andere honden:
Ongekend
Kan omgaan met andere huisdieren:
Ongekend
Referentie:
1900669

Timmy is een reu van 2,5 jaar. Hij is ook één van de 120 Cane Corso's die we vorig jaar bij een fokker weghaalden. Hij was naar een ander asiel gegaan, maar gezien hij zo bang bleef kwam hij terug naar ons.


Hij is één van de angstigste en heeft héél veel tijd nodig gehad om ons te vertrouwen. Ondertussen heeft hij al een hele grote weg afgelegd met zijn vertrouwenspersoon. Hij kan hem nu eindelijk aanlijnen en wandelt ondertussen voorzichtig aan de leiband of geniet van want snuffelen op de weide! Aanrakingen vindt hij nog wat eng. Achter zijn kenneldeur laat hij soms al eens zien dat er toch al een stoere kerel in hem zit en hij ergens ook wel een waaks kantje heeft! Eens de deur opengaat is die stoere kant wel volledig verdwenen en kruipt hij snel in een hoekje. Gelukkig is hij wel te overtuigen met wat lekkere snoepjes om het vertrouwen te winnen.Of hij met een andere hond kan samen leven is echt moeilijk in te schatten, een kennismaking met een andere stabiele hond zal dit moeten uitwijzen. Katten is onbekend. Timmy wordt niet met kinderen geplaatst. We zoeken voor hem een baas die ervaring heeft met angstige honden en die voldoende tijd en geduld heeft.  Een baas die ook wel de raseigenschappen van een Cane Corso kent, gezien hij in een thuis situatie wel zal openbloeien en een stoere reu kan worden. Gezien wandelen in het begin moeilijk kan gaan is een tuin een must! Het leven in huis is hij nog niet gewend, dus zaken zoals zindelijkheid, alleen blijven etc moeten nog worden opgebouwd!

 Bij interesse gelieve de adoptie vragenlijst in te vullen via: www.dierenbeschermingmechelen
 

Timmy verblijft momenteel in:

locatie

Dierenbescherming Mechelen

MECHELEN
dierenasiel Bekijk alle dieren van Dierenbescherming Mechelen

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.