Hallo, Benny

Naam:
Benny
Geslacht:
Reu
Leeftijd:
3 jaar
Ras:
Canis Vulgaris
Kindvriendelijk:
Ongekend
Kan omgaan met andere honden:
Ongekend
Kan omgaan met andere huisdieren:
Ongekend
Referentie:
20211842

Benny kwam na een inbeslagname bij ons terecht. Hij is een kruisingetje van een terriër (en pit heeft hij).Wanneer hij hier binnenkwam wou hij zowat alles en iedereen bijten. Eenmaal hij jou kent, is hij een suuuuperlief knuffelbeertje, maar het is wel een ‘risicohondje’. Geen hondje voor kinderen, geen hondje voor mensen zonder hondenervaring.Benny is nog jong, maar heeft mogelijks al veel meegemaakt. Als hij in zijn kenneltje zit, doet hij echt vreselijk lelijk als je langs komt. Dit is natuurlijk belonend gedrag want hij denkt dat de mensen dan doorlopen door zijn geblaf. Je merkt ook als je standvastig bij zijn blaffen opteert om dat niét te doen, dat ie begint te aarzelen, en uiteindelijk naar zijn mand gaat.Als hij aan de riem is, en hij zelf kan kiezen om in contact te treden, is hij vaak wel erg lief (al kan je dat niet standaard vertrouwen).Eenmaal hij je kent, kruipt hij op je schoot en kwispelt hij alsof zijn leven er vanaf hangt. Dan is hij jouw schaduw.

Benny is wel bezitterig op bijv. zijn mand, maar laat zich wel corrigeren door iemand die hem vertrouwt (hier bij ons toch, een thuissituatie is natuurlijk altijd iets of wat anders).Wie hij als zijn baasje ervaart, beschermt (of bezit) hij ook met zijn leven. Lekker een terrasje met hem doen gaat prima zolang niemand te dichtbij komt..Maar dus zeker niet te plaatsen met kindjes of ergens waar kindjes aan de hond kunnen. Kleine onderdanige teefjes niet groter dan hijzelf vindt hij ok. Grotere honden doet hij lelijk op.Benny verdient zeker en vast een liefdevol mandje maar heeft zijn handleiding en je zal je voorzorgen voor jouw omgeving moeten nemen. Benny waakt als de beste en gaat ook tot de aanval over als hij kan en het niet vertrouwt.

We moeten eerlijk zijn: als dit een grote hond was zou er een zeeeeeer grote twijfel zijn of herplaatsen een optie is.Het nieuwe baasje moet dan ook verantwoordelijkheidsgevoel hebben niet alleen naar Benny en zijn goedvoelen, maar ook naar de maatschappij toe en zorgen dat Benny geen foute dingen kan doen vanuit zijn angst voor vreemden.

Een baasje dat ook openstaat om advies van een ervaren gedragstherapeut in te schakelen als het nodig is.Naar zijn ‘baasje’ toe is Benny tot heden een schat van een hondje in 99% van de tijd en laat hij zich (af en toe met wat protest) bijsturen.Hij is ook perfect zindelijk.Hopelijk mag dit jonge kereltje nog een warme ervaren verstandige thuis vinden zodat hij nog van het leven mag genieten zonder dat er issues zijn naar de omgeving.Bij interesse mag er gemaild worden naar sofie@vzwdiereninnood.be met een duidelijk beschrijf vd thuissituatie en waarom u denkt dat u en Benny prima bij elkaar kunnen passen.

 

Benny verblijft momenteel in:

locatie

Dieren in Nood Vzw

OPHOVEN
Tel.: 078/250 600
Email: sofie@vzwdiereninnood.be
Site: check onze fb pagina!
dierenasiel Bekijk alle dieren van Dieren in Nood Vzw

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.