Hallo, Scooby

Scooby

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Nee
Kan met andere honden?
Ja
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Nee
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Klein
Deel Scooby op social media:
Naam:
Scooby
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
2 jaar en 4 maand
Ras:
Kruising
Referentie:
10041

Scooby werd vermoedelijk geboren begin 2021. Zijn exacte leeftijd kennen we niet aangezien hij niet gechipt was bij binnenkomst. De eerste acht maand van zijn jonge leventje bracht Scooby door in een appartement zonder tuin of terras, samen met vier andere hondjes. Scooby werd dan ook in augustus 2021, via een inbeslagname, met een viertal lotgenoten binnengebracht in ons asiel. De hondjes vielen op door hun extreme angst. Ze lieten zich moeilijk benaderen en hen aanraken of aanlijnen was voor lange tijd onmogelijk. 

Dankzij zijn vaste begeleiders die een jaar intensief met hem gewerkt hebben, kan Scooby intussen vlot mee op wandel met elke asielmedewerker die zijn ‘instructiefiche’ kent. Op wandeling geniet Scooby ervan om te snuffelen en de wereld te verkennen. Enkel de vaste begeleidster van Scooby kan hem voorlopig aaien en verzorgen. Er dient dus een goede vertrouwensband te zijn met dit hondje, eer een adoptant dit zal kunnen. Er kan sowieso niet verwacht worden van Scooby dat hij de grootste knuffelaar wordt. 

Met andere hondjes komt Scooby heel goed overeen, katten en andere dieren kent hij niet. Gelet op zijn angstige karakter wordt Scooby niet geplaatst bij kinderen onder de veertien jaar. 

We zoeken voor Scooby adoptanten met een goed omheinde tuin, zodat hij niet kan ontsnappen. Verder zijn we voor dit hondje op zoek naar mensen die geen kleine kinderen hebben, en die zelf over de nodige portie geduld beschikken om met dit schuchtere hondje om te gaan. We verwachten dat toekomstige adoptanten openstaan voor individuele gedragstraining, mocht dit nodig blijken te zijn. Mensen die ervaring hebben met angstige hondjes hebben natuurlijk een streepje voor bij adoptie. Ook mensen die reeds een stabiele hond hebben, zullen in de smaak vallen bij Scooby. Dit hondje heeft baat bij mensen die een rustige aanpak hanteren. 

De adoptanten van Scooby dienen er begrip voor te hebben dat ze voorzichtig en zacht met dit hondje zullen moeten omgaan, en dat schichtige bewegingen hem afschrikken. 

💌 Interesse? Check dan zeker de adoptieprocedure op https://blauwekruis-brugge.be/asiel/adoptieprocedure/ , vul de vragenlijst in en kom vrijblijvend kennismaken! 

Om Scooby te kunnen adopteren zal er verschillende keren kennisgemaakt moeten worden met hem in het asiel, om een band te kunnen opbouwen.

Scooby verblijft momenteel in:

Bekijk alle dieren van Het Blauwe Kruis Brugge