Hallo, Leo

Leo

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Middel
Deel Leo op social media:
Naam:
Leo
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
3 jaar en 7 maand
Ras:
Kruising
Referentie:
10122

Voor Leo zoeken we een warm mandje, waar hij eindelijk de verdiende liefde en aandacht krijgt die hij verdient. We zoeken voor Leo verantwoordelijke adoptanten die om kunnen met zijn beschermend gedrag tegenover vreemden en die hem kunnen kalmeren wanneer hij overprikkeld is. Cesar Millan-types zullen geen match zijn met Leo, wat wel een match zal zijn, dat zijn rustige en geduldige mensen die deze rust en kalmte op hun beurt uitstralen naar Leo.

πŸ‘‰ Leo werd binnengebracht in ons asiel omdat er klachten waren van de buren. Deze hond leefde dan ook dag en nacht buiten in een kennel bij de vorige baasjes, maar zou het binnenhuisleven wel kennen en zou zindelijk zijn binnenshuis. Dit merken we ook in het asiel in zijn hokje. Deze gecastreerde reu leefde samen met een teefje, met wie geen problemen gemeld werden. In het asiel valt Leo uit naar andere honden, maar dit is wellicht te wijten aan de stresserende omgeving.

πŸ‘‰ Leo is een steeds enthousiaste, vrolijke, jonge hond. Hij is altijd heel opgetogen wanneer hij mee mag op wandel. Daarbij loopt hij mooi aan de lijn en trekt hij niet. Bij vrijwilligers die hij goed kent zoekt hij regelmatig contact op de wandeling, en vraagt hij een knuffelmoment. Ook met spelen kan je Leo plezieren, maar hij kent daarbij zijn grenzen niet en durft in overdrive gaan. Daarom wordt er in het asiel vooral ingezet op rustige snuffelwandelingen aan de lange leiband, zodat Leo volop kan ontprikkelen.

☝ Leo zijn grote struikelblok voor kandidaat-adoptanten? Hij kan moelijk om kan met vreemden. Mensen die hij kent is hij heel gunstig gezind en speelt hij graag mee, maar vreemden zijn momenteel nog niet aan hem besteed. Mits (positieve en beloningsgerichte) training kan hier natuurlijk aan gewerkt worden. Leo is niet eenhandig in het asiel en vrijwilligers die frequent komen, kunnen perfect bij hem komen.

☝ Een tweede struikelblok voor kandidaat-adoptanten? Tengevolge van zijn gebrek aan socialisatie en langdurige opsluiting in een ren heeft Leo het moelijk met prikkels. Met de prikkels in het asiel gaat Leo intussen vrij goed om (wat niet vanzelfsprekend is!), maar elke prikkel die er nog eens bij komt is opnieuw moeilijk voor hem. Dit resulteert in hapgedrag, waar correct mee dient omgegaan worden.

πŸ‘‰ We verwachten dat de adoptant hier op een correcte manier mee omgaat, en hiervoor indien nodig een gedragstherapeut onder de arm neemt. De sleutel tot succes voor dit probleem ligt echter in ontprikkelen en Leo rust en stabiliteit geven.

πŸ§’ Kinderen zijn Leo onbekend, en gelet op zijn onzekere karakter plaatsen we hem niet bij kinderen jonger dan 16.

😺 Katten en andere huisdieren zijn hem ook onbekend, maar aangezien hij op wandeling achter een konijn durft jagen, lijkt dit ons geen match te zijn.

πŸš— Verder kan deze hond vlot mee met de wagen, en kan hij goed alleen thuis blijven.

πŸ’Œ Interesse om Leo te adopteren? Check dan zeker de adoptieprocedure op https://blauwekruis-brugge.be/asiel/adoptieprocedure/ , vul de vragenlijst in en kom vrijblijvend kennismaken!

Om Leo te kunnen adopteren zal er verschillende keren kennisgemaakt moeten worden met hem in het asiel, om een band te kunnen opbouwen.

Leo verblijft momenteel in:

Het Blauwe Kruis Brugge
BRUGGE
Het Blauwe Kruis Brugge
Bekijk alle dieren van Het Blauwe Kruis Brugge