Hallo, Zuma

Zuma

Eigenschappen

Formaat
Deel Zuma op social media:
Naam:
Zuma
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
3 jaar en 5 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
201912085

Deze mooie, onzekere man van januari 2020 heeft meer eigenaren gehad dan de meeste honden. Van de fokker is hij naar de eerste eigenaar gegaan, waar hij moeite had met het kind van de eigenaar. Hierop is hij doorgegeven aan mensen die zich niet bewust zijn van wat houden van honden inhoudt, zowel letterlijk als figuurlijk. Zuma kwam via de hondenvanger naar het asiel.

Geen fijne start, laten we dat voorop stellen. Daarbij komt dat Zuma angstig is qua karakter. Het is geen hond die vriendelijk is naar iedereen, maar wel een hond die alle vertrouwen gaat uitspreken in zijn nieuwe eigenaar. We weten dan ook zeker dat Zuma een hele goede band krijgt met zijn nieuwe eigenaar.

Zuma is gek op eten. Dit is een enorm pluspunt, zodat hij stap voor stap kan worden geïntroduceerd aan vreemde mensen. Speeltjes zijn fantastisch en er is veel met Zuma gewerkt met trekspellen. We zien dat Zuma hierin etiquette nodig gaat hebben, zodat spel gecontroleerd blijft. We zullen daar in het asiel een begin aan maken.

Er is een vermoeden dat Zuma fysiek niet altijd even goed behandeld is geweest. We vinden het daarom belangrijk om aan zijn nieuwe eigenaren uitleg te geven over signalen die hij geeft wanneer hij zich minder comfortabel voelt.

Voor Zuma zoeken we een huis met een tuin, zonder kinderen. Hij kan eventueel bij een leuk teefje worden geplaatst.

Zuma verblijft momenteel in:

Bekijk alle dieren van Dierenasiel Genk Vzw