Hallo, Jules

Jules

Eigenschappen

Formaat
Deel Jules op social media:
Naam:
Jules
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
15 jaar en 5 maand
Ras:
Jack Russell Terrier
Referentie:
756

Ras: Jack Russel Terriër

Geslacht: Reu

Leeftijd: +/- 12/13 jaar

.

Onze oude knar is retour. We zijn ergens erg diep teleurgesteld in de adoptanten, omdat hij is afgestaan voor allerlei redenen waar zij van op de hoogte waren gesteld. De voornaamste reden was: Jules kan niet meer in de zetel springen, als wij hem dan willen helpen, dan bijt hij. Als asiel zijnde dachten wij dan gelijk aan allerlei zaken: heeft hij pijn? Kan een dierenartsbezoek niet helpen? In de tussentijd kan er toch een trapje worden gezet, zodat hij niet getild moet worden? Maar de adoptanten hadden de handdoek reeds in de ring gegooid. Zij vonden Jules, en zijn 'onvoorspelbaar' gedrag, onbetrouwbaar.

.

Wij zijn met Jules meteen naar de dierenarts geweest. Hij heeft artrose in zijn voorpoten. Dit zorgt ervoor dat abrupte aanrakingen, uiteraard, niet gewenst zijn. Hij staat nu op flexadine en op pijnstilling. Jules kwam initieel in ons asiel wegens een scheiding. Het is niet de makkelijkste Jack Russel, maar ook zeker niet de moeilijkste. Andere honden zijn geen mogelijkheid. Zelfs de grootste exemplaren denkt Jules aan te kunnen en gaat hier in de aanval. Ook doe je niet met hem waar hij geen zin in heeft, want dan durft hij inderdaad van zich af te bijten. Hij bijt nooit uit het niets.

.

Jules is niet geschikt voor kleine kinderen, alsook niet voor mensen die op zoek zijn naar een knuffelhond. Hij is een zelfstandig mannetje dat heel goed weet wat hij wil. Hij heeft wat ouderdomskwaaltjes, maar verkeert voor zijn leeftijd nog in prima gezondheid. Hij kan maximaal 3 uurtjes alleen blijven. Bij het langer alleen blijven, zou er een plasje in huis terug te vinden zijn. Hij zou ook moeite hebben met alleen slapen. Liefst slaapt hij in de nabijheid van zijn baasje. Door zijn ouderdom zou hij rond 5/6 u wel eens durven beginnen rond trippelen. Even een plasje laten doen en hij gaat waarschijnlijk zo weer in dromenland zijn.

.

We zoeken voor Jules een rustige thuis waar zijn grenzen worden gerespecteerd, een thuis die niet veel van een hond verwachten, maar het gezelschap wel kunnen appreciëren. Deze kleine man gaat graag nog op kleine wandelingen, maar wilt met voorbijgaande honden wel allemaal in duel gaan. Schaamrode wangen zijn hiervoor niet nodig, correcties evenmin. Het is een hond op leeftijd, met een onbekend verleden én daar kan je helaas niet heel veel meer aan veranderen. Respecteer zijn grenzen, probeer prikkelarme plaatsen uit te zoeken om te gaan wandelen (bv. Het bos) en ga niet met hem in het centrum of in een park waar continu honden kruisen, wandelen.

.

Onze kleine vriend is verzot op balletjes.

.

Woon jij rustig gelegen en ben je zelf een rustig persoon. Zoek jij een kameraad waar je korte wandelingen in het bos mee kan doen en balletjes mee kan gooien in jouw tuin. Dan is Jules dé ideale hond voor jou. Foto: Peter Engelen Hondenfotografie

Jules verblijft momenteel in:

Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw