Hallo, Ross

Ross

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Ross op social media:
Naam:
Ross
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
1 jaar en 0 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
120210841

Check zeker z'n filmpje: https://youtu.be/XrDntShFbYs

 

Deze lieve man is Ross. Ross is een Mechelse herder reu, geboren in maart 2022. Ross kende geen mooie start in het leven en kwam samen met zijn zus en broer na een inbeslagname bij ons terecht. Gelukkig maar... Nu is hij vrij voor adoptie maar heeft nog een lange weg af te leggen.Wat kunnen we vertellen over Ross?

Hij werd geboren in een stal en verbleef daar met zijn broers en zussen. Ze waren ondervoed en niet gesocialiseerd. De eerste week zat er stro in hun stoelgang, dit wees erop dat ze hiermee hun honger moesten stillen.

Tijdens de inbeslagname gebeurde er vanalles voor deze honden. Ze lieten zich goed hanteren en hadden vooral bang. In het asiel werd al snel duidelijk dat het om honden ging die wel een goede inborst hebben!Medisch hebben ze hier ook een gevolg van. Op zijn ellebogen is er een knobbel (vocht in holtes op benige uitsteeksels). Het zijn hygroma’s. Ontstaan door het continu vallen op de harde grond. Hier heeft hij nu geen last van en kan verminderen wanneer hij in betere, huiselijke omstandigheden leeft.Ross is energiek, vriendelijk en lief. Hij is ook timide en onzeker. Maar hij bloeit elke dag meer en meer open. Naar mensen reageert hij vriendelijk. Hij komt graag tegen je aan liggen en zoekt steun. Iedereen mag hem aaien en knuffelen. Maar hij de meet timide van de groep.

Ondertussen wandelt hij ook al mee aan de leiband. Hij moet nog veel leren ontdekken maar wandelt ook al goed mee met Canny collar. De grote wereld moet hij dus stap voor stap nog verder ontdekken. Wij gaan rustig met hem aan de slag.In de huiselijke omgeving was hij enorm onder de indruk. Hij wou enkel langs ramen en deuren terug ontsnappen. Natuurlijk, hij had dit nog nooit gezien... Nu is hij al een beetje meer op zijn gemak maar vindt het toch nog moeilijk. Hier zal hij dus nog aan moeten wennen.Wanneer je Ross adopteert, weet je dat je een jonge hond in huis haalt met nog veel werk aan. Hij zoekt gemotiveerde, geduldige mensen die hem op een positieve manier willen sturen. Hij heeft wel zelfzekere mensen nodig, maar ook mensen die hem niet overdonderen. Er is een zekere nood aan standvastigheid, maar dit moet wel op een rustige, positieve manier gebeuren. Dit heeft hem nu alvast al dingen bijgeleerd.We zijn er zeker van dat Ross nog heel veel kan bijleren en verder zal openbloeien. Hiervoor heeft hij wel baasjes nodig die veel tijd in hem kunnen investeren.Hij leefde in een groep honden. In het asiel was er teveel stress en prikkels, waardoor ze momenteel alleen zitten. Maar een stabiele, volwassen teef zou hem zeker ook mee op sleeptouw kunnen nemen. Daar zou hij ook dingen van kunnen kopiëren. Hij kan ook alleen geplaatst worden. Een gezin zonder kleine kinderen (hiervoor is hij te onzeker en onstuimig) met een stabiele omgeving.Hoe hij op katten reageert is nog niet duidelijk.Phoebe is zijn zusje en echt een gelijkaardige hond. Zij kan wel enkel bij een sociale, volwassen reu geplaatst worden...Ben jij de geschikte kandidaat om deze jonge man of zijn broer of zus een prachtleven te schenken? 

Dan vragen we u een vragenlijst in te vullen via volgende link: https://forms.gle/V3NnN9j8TCkVUPf79H2022-0246

Ross verblijft momenteel in:

Vzw Dierenvrienden St-Truiden
SINT-TRUIDEN
Vzw Dierenvrienden St-Truiden
Bekijk alle dieren van Vzw Dierenvrienden St-Truiden