Hallo, Phoebe

Phoebe

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Phoebe op social media:
Naam:
Phoebe
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
1 jaar en 0 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
120210842

Check ook haar filmpje: https://youtu.be/5OUO7bqCLrM

 

Deze lieve meid is Phoebe. Phoebe is een Mechelse herder teefje, geboren in maart 2022. Phoebe kende geen mooie start in het leven en kwam samen met haar broer Ross na een inbeslagname bij ons terecht. Gelukkig maar... Nu is ze vrij voor adoptie maar heeft nog een lange weg af te leggen.Wat kunnen we vertellen over Phoebe?

Ze werd geboren in een stal en verbleef daar met haar broers en zussen. Ze waren ondervoed en niet gesocialiseerd. De eerste week zat er stro in hun stoelgang, dit wees erop dat ze hiermee hun honger moesten stillen.

Tijdens de inbeslagname gebeurde er vanalles voor deze honden. Ze lieten zich goed hanteren en hadden vooral bang. In het asiel werd al snel duidelijk dat het om honden ging die wel een goede inborst hebben!Medisch hebben ze hier ook een gevolg van. Op haar ellebogen zie je een knobbel (vocht in holtes op benige uitsteeksels). Het zijn hygroma’s. Ontstaan door het continu vallen op de harde grond. Hier heeft ze nu geen last van en kan verminderen wanneer ze in betere, huiselijke omstandigheden.Phoebe is energiek, vriendelijk en lief. Ze is ook timide en onzeker. Maar ze bloeit elke dag meer en meer open. Naar mensen reageert ze vriendelijk. Ze komt graag tegen je aan liggen en zoekt steun. Iedereen mag haar aaien en knuffelen.

Ondertussen wandelt ze ook al mee aan de leiband. Binnen de asielomgeving lukt dit heel goed. Buiten, waar er veel prikkels zijn, gaat ze zitten en neemt ze alles in zich op. De grote wereld moet ze dus stap voor stap nog ontdekken. Wij gaan heel rustig met haar aan de slag en forceren niets.In de huiselijke omgeving was ze enorm onder de indruk. Ze wou enkel langs ramen en deuren terug ontsnappen. Natuurlijk, ze had dit nog nooit gezien... Nu is ze al een beetje meer op haar gemak. We knuffelen er met haar, stellen haar op haar gemak, leren haar de bench stilaan kennen, doen snuffelspelletjes met haar (voertjes helpen haar motiveren),... We proberen haar op haar gemak te stellen.Wanneer je Phoebe adopteert, weet je dat je een jonge hond in huis haalt met nog veel werk aan. Ze zoekt gemotiveerde, geduldige mensen die haar op een positieve manier willen sturen. Ze heeft wel zelfzekere mensen nodig, maar ook mensen die haar niet overdonderen. Er is een zekere nood aan standvastigheid, maar dit moet wel op een rustige, positieve manier gebeuren. Dit heeft haar nu alvast al dingen bijgeleerd.We zijn er zeker van dat Phoebe nog heel veel kan bijleren en verder zal openbloeien. Hiervoor heeft ze wel baasje nodig die veel tijd in haar kunnen investeren.Ze leefde in een groep honden. In het asiel was er teveel stress en prikkels, waardoor ze momenteel alleen zit. Maar een stabiele, volwassen reu zou haar zeker ook mee op sleeptouw kunnen nemen. Daar zou ze ook dingen van kunnen kopiëren. Ze kan ook alleen geplaatst worden. Een gezin zonder kleine kinderen (hiervoor is ze te onzeker en onstuimig) met een stabiele omgeving.Hoe ze op katten reageert is nog niet duidelijk.Ross is haar broertje en echt een gelijkaardige hond. Hij kan wel enkel bij een sociale, volwassen teef geplaatst worden...Ben jij de geschikte kandidaat om deze jonge meid of haar broertje een prachtleven te schenken? Dan vragen we u een vragenlijst in te vullen via volgende link: https://forms.gle/V3NnN9j8TCkVUPf79H2022-0245

Phoebe verblijft momenteel in:

Vzw Dierenvrienden St-Truiden
SINT-TRUIDEN
Vzw Dierenvrienden St-Truiden
Bekijk alle dieren van Vzw Dierenvrienden St-Truiden