Hallo, Kato

Kato

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Kato op social media:
Naam:
Kato
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
3 jaar en 0 maand
Ras:
Amerikaanse Staffordshire Terrier
Referentie:
1900768

Deze knappe verschijning is Kato. Ze werd bij ons afgestaan omdat ze sinds kort wat probleemgedrag vertoonde waar de baasjes niet mee om konden. Dit uitte zich vooral in (proberen te) ontsnappen en haar gedrag naar andere honden dat moeilijker werd.Bij Kato is het erg belangrijk dat ze voldoende fysieke en mentale uitdaging krijgt, want ze heeft heel wat energie en gaat zich anders snel vervelen en kan dan ongewenst gedrag vertonen. Ze is echter wel énorm slim en leert snel nieuwe dingen aan. Kato is gek van alles! Eten, spelen, kuffelen, met de auto mee, lange wandelingen,.... Zo lang ze maar bezig is en bij jou kan zijn is alles goed voor haar! Mits goede begeleiding loopt ze perfect aan de lijn en reageert niet op passanten of andere honden. We zien wel dat ze erg gefixeerd is op kleine dieren zoals kippen, eenden,... er zit duidelijk wat jachtinstinct in haar. 

 

Nadat ze voldoende beweging gekregen heeft, is deze couch potato rustig in huis en gaat ze netjes slapen. Ze leefde met een andere hond, maar zoals gezegd werd haar gedrag naar andere honden moeilijker en zijn er regelmatig conflicten geweest. Bij voorkeur plaatsen we haar als enige hond in huis, zodat er voldoende ruimte en tijd is om deze meid de nodige begeleiding te geven.

Kato gedraagt zich goed naar grotere kinderen, bij kleinere kinderen is ze niet zo op haar gemak. In haar vorige thuis waren katten aanwezig, maar ook hier durfde ze wel achterlopen. Of dit in een nieuwe thuis terug kan is moeilijk te voorspellen. De katten moeten (in het begin) gescheiden kunnen zitten en een goede begeleiding zal nodig zijn om ze eventueel terug samen te laten leven.

 

Een belangrijk werkpuntje is het alleen blijven. Kato verbleef overdag los in de tuin, maar sinds enkele weken probeerde ze daaruit regelmatig te ontsnappen. Ze kan erg hoog springen (1m80!) dus een hoge/stevige omheining met weinig prikkels rond de tuin is noodzakelijk! De laatste weken verbleef ze in een ren in de tuin of los in huis als ze alleen was, maar dan durfde ze wel iets te slopen. Het is dus belangrijk dat het alleen blijven terug opgebouwd wordt en ze niet alleen in de tuin wordt gelaten.

 

Deze meid heeft alles in zich om een geweldige, actieve gezinshond te zijn. Ze heeft momenteel vooral rust en structuur nodig en de rest zal dan snel volgen.

Geef jij haar graag een nieuwe thuis? Vul dan de adoptie aanvraag in via de website: www.dierenbeschermingmechelen.be/info-adoptie

Kato verblijft momenteel in:

Dierenbescherming Mechelen
MECHELEN
Dierenbescherming Mechelen
Bekijk alle dieren van Dierenbescherming Mechelen