Hallo, Jasper

Jasper

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Jasper op social media:
Naam:
Jasper
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
3 jaar en 8 maand
Ras:
Duitse Staande Hond
Referentie:
202250740

Kan met andere honden: Ja, stabiele teef

Kan met katten/andere dieren: Nee

Kan op een appartement: Nee

Kan met kinderen: Ja, vanaf 8 jaar

Mijn naam is Jasper. Dankzij mijn atletisch “Duitse Staande lijf “ kan ik over hoge omheiningen springen en dat blijkt een geluk bij een ongeluk te zijn. Omdat ik op straat aan het rondstruinen was en menig kip in de omgeving een onveilig gevoel gaf (ahum…), werd ik gevangen. Zo werd ontdekt dat ik samen met nog 3 andere honden in vreselijke omstandigheden leefde.  Er werd niet naar ons omgekeken. Ik had vreselijk honger, was veel te mager en had nauwelijks een onderkomen. Hier in het asiel van Genk ben ik terug op mijn positieven aan het komen en blijk ik gewoon een heel lieve man te zijn. Ondanks de honger, blijf ik netjes wanneer ik eet en word niet bezitterig. Alles is goed voor me: ik vind mensen leuk, ik vind andere honden leuk, ik vind spelen, knuffelen en nieuwe voorwerpen leuk. Als andere honden onbeleefd tegen me doen, observeer ik dat wel, maar ik ga niet mee in hun negativiteit. Daar sta ik boven.

Ik ken het leven in een huis niet goed. Een mand is me bekend en ik lig daar heel graag in. De etiquette rond een eettafel zal je me nog moeten bijbrengen. Het kost me geen moeite om op een tafel te raken en daar iets lekkers weg te snaaien, ook al toon ik duidelijk dat ik mezelf kan beheersen en eigenlijk heel graag binnen een huiselijk kader wil kunnen leren. Maar ik zal in het begin een paar foutjes maken, om me vervolgens te ontwikkelen tot de ultieme perfectie. Hier maken ze bijvoorbeeld puzzels voor me, met allemaal lekkere dingen in. Mijn ogen vallen bijna uit mijn kassen en mijn staart houdt maar niet op met kwispelen, maar ik wacht af, een echte beleefde grote man, en eenmaal als ik het “ok” krijg.. oh my god… wat vind ik het dan fijn om met die puzzel aan de slag te gaan!

Ik zoek naar mensen die tijd met mij willen spenderen en activiteit kunnen inplannen. Ik kan leven met een stabiele teef – altijd in overleg met het asiel. Kippen of konijnen zijn niet veilig bij mij. Kinderen vanaf 8 jaar ongeveer kunnen voor mij: hoe meer zielen hoe meer vreugd! Maar je moet wel echt beschikken over een tuin met ‘n hoge omheining. Onderschat die poten van mij niet: ik kan echt hoog springen en gezien ik zo’n sociale vent ben, die op verkenning gaat, trek ik graag de wijde wereld in. En eigenlijk zou ik liefst gewoon graag bij mijn mensen blijven.

Nieuwsgierig en/of  vragen? Contacteer dan info@dierenasielgenk.be … zij brengen ons in contact met elkaar!

Jasper verblijft momenteel in:

Bekijk alle dieren van Dierenasiel Genk Vzw