Hallo, Rachel

Rachel

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Rachel op social media:
Naam:
Rachel
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
2 jaar en 0 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
120210885

Deze mooie Mechelse Herder is Rachel. Rachel werd geboren in maart 2021. Ze is dus ook nog een jonge hond. Rachel kende geen mooie start in het leven en kwam samen met anderen na een inbeslagname bij ons terecht. Gelukkig maar... Nu is ze vrij voor adoptie.

Wat kunnen we vertellen over Rachel?

Ze zat opgesloten in een buitenren en kwam er niet uit. Gelukkig heeft ze een vriendelijk en open karakter. Ze laat vlot mensen toe in haar omgeving en legt goed contact. Het is een hele energieke meid dat zeker dagelijks beweging en uitdaging nodig heeft. Die vaste buitenren behoort nu tot het verleden! Ze is een hond die bij haar mensen hoort te zijn en waar ze veel sociaal contact krijgt. 

Ze is een echte herder! Ze is zot van haar balletje en werkt graag voor je. Rachel is een slimme en goed trainbare meid. 

Met andere honden heeft ze het wat moeilijk. Dan kan ze reactief zijn. We leerde haar daarom alvast met een Gentle Leader wandelen. Wanneer ze merkt dat de situatie rustig is en zij rustig moet blijven, kan ze ook ontspannen. Ook dit is dus zeker verder trainbaar. 

In de huiselijke omgeving went ze ook al meer. Ze kan er rustig worden en komt dan graag tegen je aan liggen om te knuffelen. Ook krijgt ze benchtraining. 

Tijdens de inbeslagname gebeurde er vanalles voor deze honden. Ze lieten zich goed hanteren. In het asiel werd al snel duidelijk dat het om honden ging die wel een goede inborst hebben!  

Wanneer je Rachel adopteert, weet je dat je een jonge hond in huis haalt met nog werk aan. Ze zoekt gemotiveerde, geduldige mensen die haar op een positieve manier willen sturen. Ze heeft wel zelfzekere mensen nodig, mensen die ervaring hebben met herdershonden. Er is een zekere nood aan standvastigheid, maar dit moet wel op een rustige, positieve manier gebeuren. Dit heeft haar nu alvast al dingen bijgeleerd.

Ze wordt graag alleen geplaatst maar een matching met een volwassen, stabiele reu is niet uitgesloten. Deze matching wordt dan stapsgewijs aangepakt in ons asiel. Een gezin met kinderen (+15j) is mogelijk. Een thuis met een stabiele omgeving en een afgesloten tuin is wat ze nodig heeft. 

Hoe ze op katten reageert is nog niet duidelijk.

Zoek jij een maatje, sportvriendin en gezelschapsdier? Ben jij de geschikte kandidaat om deze jonge meid een prachtleven te schenken? 

Dan vragen we u een vragenlijst in te vullen via volgende link:  https://forms.gle/V3NnN9j8TCkVUPf79

Dossiernummer: 120210885

Rachel verblijft momenteel in:

Vzw Dierenvrienden St-Truiden
SINT-TRUIDEN
Vzw Dierenvrienden St-Truiden
Bekijk alle dieren van Vzw Dierenvrienden St-Truiden