Hallo, Chandler

Chandler

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Chandler op social media:
Naam:
Chandler
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
2 jaar en 7 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
120210884

Deze Mechelse Herder is Chandler. Chandler werd naar schatting geboren in augustus 2020. Hij is dus ook nog een jonge hond. Chandler kende geen mooie start in het leven en kwam samen met anderen na een inbeslagname bij ons terecht. Gelukkig maar... Nu is hij vrij voor adoptie.

Wat kunnen we vertellen over Chandler?

Hij zat opgesloten in een buitenren en kwam er niet uit. Ook was hij ondervoed. Gelukkig heeft hij een vriendelijk en open karakter. Hij laat vlot mensen toe en legt goed contact. Door z'n verleden heeft hij wel baknijd. Met voer in de omgeving kan hij erg defensief worden. Dit is goed te sturen maar hier is wel oplettendheid nodig. Het is een hele energieke man dat zeker dagelijks beweging en uitdaging nodig heeft. Het is een hond die bij z'n mensen hoort te zijn en waar hij veel sociaal contact krijgt. 

Het is een echte herder! Hij is zot van haar balletje en werkt graag voor je. Chandler is een slimme en goed trainbare jongen. Hij kent al verschillende basiscue's. Zo komt hij naar je toe wanneer je fluit, kent 'zit' en 'kom hier'. Hij oefent ook in de bench. Met een goed gevulde Kong kan hij al wat bezig blijven. 

Bij ons toont hij op wandeling geen reactiviteit naar andere honden. Hij leerde alvast met een Canny Collar wandelen zodat hij wat minder sterk is.  

Tijdens de inbeslagname gebeurde er vanalles voor deze honden. Ze lieten zich goed hanteren. In het asiel werd al snel duidelijk dat het om honden ging die wel een goede inborst hebben!  

Wanneer je Chandler adopteert, weet je dat je een jonge hond in huis haalt met nog werk aan. Hij zoekt gemotiveerde, geduldige mensen die hem op een positieve manier willen sturen. Hij heeft wel zelfzekere mensen nodig, mensen die ervaring hebben met herdershonden. Er is een zekere nood aan standvastigheid, maar dit moet wel op een rustige, positieve manier gebeuren. Dit heeft hem nu alvast al dingen bijgeleerd.

Hij kan alleen worden geplaatst maar een matching met een volwassen, stabiele teef is ook zeker mogelijk. Deze matching gebeurt in ons asiel. 

Hij wordt niet geplaatst bij kinderen (door z'n baknijd). 

Hoe hij op katten reageert is nog niet duidelijk.

Zoek jij een maatje, sportvriend en gezelschapsdier? Ben jij de geschikte kandidaat om deze jonge man een prachtleven te schenken? 

Dan vragen we u een vragenlijst in te vullen via volgende link: https://forms.gle/V3NnN9j8TCkVUPf79

Dossiernummer: 120210884 

Chandler verblijft momenteel in:

Vzw Dierenvrienden St-Truiden
SINT-TRUIDEN
Vzw Dierenvrienden St-Truiden
Bekijk alle dieren van Vzw Dierenvrienden St-Truiden