Hallo, Raiko

Raiko

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Raiko op social media:
Naam:
Raiko
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
3 jaar en 7 maand
Ras:
Duitse Herdershond
Referentie:
202304

Hello iedereen,

Maak kennis met Raiko de knappe Duitse herder! Raiko is een sociale jongeman met uitstekende manieren…voor een jonge herder 🙂

Jonge herders hebben namelijk de neiging om weinig elegant door het leven te huppelen. Heel vrolijk en enthousiast allemaal maar je zal maar een kleine hond zijn of een kind dat toevallig in de weg staat.

Raiko heeft een erg sociaal karakter al zal hij wel steeds een klein onderzoek uitvoeren bij nieuwe twee – of viervoeters. Heel uitzonderlijk kan hij niet door één deur met iemand.

Als er teveel volk over de vloer komt, wordt Raiko ook wat zenuwachtig. Daarom vragen we expliciet om dit de eerste maanden gewoon te vermijden. Raiko zal eerst een hechte band met je moeten opbouwen vooraleer hij die uitdagingen aan kan gaan.

Raiko heeft nood aan een warm nest, een gezin waar hij echt deel van uitmaakt. Raiko is een bijzonder zachtaardige hond dus we zoeken ook dito baasjes. Het is ook nodig dat jullie (samen met ons) een stappenplan uittekenen om Raiko te leren omgaan met stress en stressvolle situaties. Dit is een aandachtspunt voor hem en we willen dit dus goed coördineren. Het is dus een vereiste dat je hiervoor open staat en bereid bent om dit op de lange termijn op te volgen en bij te sturen. 

Raiko verblijft momenteel in:

Helping Dogs Vzw
TIELT
Helping Dogs Vzw
Bekijk alle dieren van Helping Dogs Vzw