Hallo, Theo

Theo

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Middel
Deel Theo op social media:
Naam:
Theo
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
3 jaar en 8 maand
Ras:
Australische Herdershond
Referentie:
202308

Hello iedereen,

Maak kennis met Theo, onze laatste ‘herplaatser’ van 2022. We zijn erg blij dat Theo ons gevonden heeft want voor deze kanjer zullen we op zoek moeten gaan naar een wel heel specifieke thuis. Het zit namelijk zo:

Theo heeft een niet zo aangename ervaring gehad met tweevoeters toen hij jong was. Hierdoor heeft hij een soort van fight or flight reflex aangeleerd. Wanneer iemand Theo op een indrukwekkende / dominante manier benadert, klapt hij toe van angst. 

Er zijn bijtincidenten (eerder hap-incidenten) geweest in het verleden. Die kunnen echter prima vermeden worden. Theo vertrouwt niet snel mensen (noch andere honden) dus de vertrouwensband moet zorgvuldig worden opgebouwd en is erg fragiel.

Theo is met andere woorden een hond die veel inspanning van het gezin zal vragen. De laatste maanden werd erg veel geoefend met Theo en achter die angst blijkt een lieve jongeman te schuilen. De inspanning die je doet is dus zeker niet verloren, integendeel.

Theo toont zich dankbaar en is binnen zijn veilige bubbel steeds op zoek naar gezelschap. Hij gaat al wandelen op rustige plaatsen en speelt graag met een balletje.

Help jij Theo verder openbloeien in 2023 en daarna?

Theo verblijft momenteel in:

Helping Dogs Vzw
TIELT
Helping Dogs Vzw
Bekijk alle dieren van Helping Dogs Vzw