Hallo, Aslan

Aslan

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Middel
Deel Aslan op social media:
Naam:
Aslan
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
2 jaar en 6 maand
Ras:
Welsh Corgi Cardigan
Referentie:
20220708

HEY! HALLO! HOOOOOOI! IKBENASLAN.

Rustig aan? Oké, ikdoemijnbest!!

Sorry, ik doe graag veel dingen tegelijk. Ik neem het er maar van, want voorheen zat ik in een tuin zonder dat ik aandacht kreeg. Toen de dierenpolitie me kwam halen, zei mijn eigenaar dat hij me niet meer hoefde... en hij had me pas 3 maanden! 'Niet meer hoefde', die woorden spelen nog vaak door mijn hoofd. Alsof ik een stuk vuil ben, dat wordt afgedankt. Inmiddels weet ik beter: hier in het asiel word ik goed verzorgd, al blijven ze heel vaak zeggen dat ik rustig moet doen. Ik weet inmiddels al een beetje wat ze ermee bedoelen en om eerlijk te zijn: dat is best prettig.

Nu jullie mijn verleden kennen, begrijpen jullie vast waarom ik alles tegelijk doe. Er is ook nooit iemand geweest die me leerde dat ik rustig kon zijn, kon genieten van geaaid worden of een leuke interactie met me is aangegaan. Er is hard met me aan de slag gegaan en ik heb al een hele hoop geleerd, maar ik weet ook dat ik er nog lang niet ben. Ik kan inmiddels rustig liggen in een ruimte waar mensen zijn, maar teveel prikkels zorgen ervoor dat ik weer moeite heb om tot rust te komen.

Ik zoek daarom een kleiner gezin. Doordat mijn vorige eigenaren me nooit in contact hebben laten komen met andere dieren, reageer ik hier nu niet goed op. Een tuin is voor mij belangrijk, zodat we niet altijd hoeven te wandelen. Als we gaan wandelen, wil ik dat liefst doen in gebieden waar weinig prikkels zijn. Jij, ik en wat snoepjes om te speuren. Zullen we dat afspreken? Ik ken het concept kinderen niet, maar ik wil me best eens voorstellen aan kinderen die groter zijn.

 

Aslan verblijft momenteel in:

Dierenasiel Genk Vzw
GENK
Dierenasiel Genk Vzw
Bekijk alle dieren van Dierenasiel Genk Vzw