Hallo, Tigra

Tigra

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Tigra op social media:
Naam:
Tigra
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
3 jaar en 3 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
20231044

Tigra is een Mechelse herder teef van 3 jaar jong, ze kwam bij ons terecht met haar pasgeboren puppy’s omdat haar eigenaar de zorgen niet aan kon. Ze verbleef in één van onze opvanggezinnen, waardoor we ondertussen een beter beeld hebben over deze geweldige mama!

Tigra is een zeer actieve, energieke dame met een sterke will to please. Ze wilt werken voor haar baas en eist van haar baas ook een consequente houding. Ze leert snel bij en gaat het best gebaat bij een aanpak met geduld waarbij ze niet gedwongen wordt een bepaalde richting uit te gaan of een bepaalde houding aan te nemen.

Haar will to please vind je voornamelijk terug in het spel. Ze kan niet rustig een rondje in de tuin lopen om haar behoefte te doen. Je dient eerst een aantal rondje ‘apport’ te spelen met haar en tussen het spelen door zal ze dan haar behoefte doen. Dit heeft duidelijk nog wel wat werk nodig, maar met voldoende geduld komt dit goed.

Tigra heeft nood aan een structuur en laat goed merken als iets niet verloopt zoals ze gewend is.

Het is duidelijk dat ze het leven in huis niet gewend is geweest (ze leefde voorheen in een loods), zo springt ze nog wel eens op de tafel of de zetel alsof het niets is en kan een wervelwind zijn. Ze reageert goed op correcties en het gebruik van commando’s werkt zeer goed bij haar. Dus met voldoende geduld en tijd (EN zonder afleiding van katten) kan je van haar zeker een perfecte huishond maken. Katten is een serieuze haat-liefde relatie, in het begin tolereerde ze hen goed, maar ondertussen is ze er erg gefixeerd op en durft er ook achtergaan… Voor de veiligheid van de katten dienen deze best gescheiden te zitten.

 

Verder is Tigra zeer aanhankelijk, ze houdt van knuffelen en is zeer sociaal naar andere honden en mensen toe! Door haar drukke karakter plaatsen we haar niet bij kleine kinderen, ze durft ook wel eens nippen omdat ze niet weet wat ze met haar enthousiasme moet doen of bij hoge stress. Verder is ze zot van spelen, rennen en uuuuuren apporteren! Ook het wandelen aan de lijn was ze niet echt gewend en hier is nog werk aan, ze is enorm sterk en kan trekt nog erg hard. Mits goede begeleiding zal dit voor iedereen aangenamer worden!

 

Kortom, Tigra is een leuke meid met veel potentieel. We zoeken voor haar een baasje met voldoende tijd en geduld om met deze meid aan de slag te gaan!

Geef jij haar graag een nieuwe thuis? Vul dan de adoptie aanvraag in via de website: www.dierenbeschermingmechelen.be/info-adoptie

Tigra verblijft momenteel in:

Bekijk alle dieren van Dierenbescherming Mechelen