Hallo, Luna

Luna

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Ja
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Nee
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Middel
Deel Luna op social media:
Naam:
Luna
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
11 jaar en 3 maand
Ras:
Amerikaanse Staffordshire Terrier
Referentie:
20212146

Lieve lieve Luna,

op een avond kregen we de melding dat er een loslopende hond gevangen was, en of we deze konden ophalen. Aangekomen konden we onze ogen niet geloven... wat zag jij er ongelukkig, mager en erbarmelijk slecht uit...

Je bleek gechipt, en de chip bleek zelfs geregistreerd. Blijkbaar hadden jouw baasjes niet eens door dat je er niet meer was. Politie werd ingelicht door ons, en besloot jou in beslag te nemen samen met Dierenwelzijn.

Je zou incontinent zijn volgens jouw baasjes, teveel in huis plassen en daardoor was je al sinds een hele tijd naar buiten moeten verhuizen. Moet je denken dat het op het moment van voorval makkelijk -4graden was. Sowieso al geen temperatuur voor een kortharige hond zonder ondervacht om buiten te vertoeven, laat staan voor eentje die dan ook in zo'n erbarmelijke toestand is met kale plekken en plukken haar over het hele lichaampje heen...

Gelukkig kon je terecht bij onze pleegpapa Johan in thuisopvang. Een gouden mandje staat daar steevast klaar voor zij die het het hardste nodig hebben. Met heel veel liefde werd je er onthaald, kreeg je een badje om de urine geur van je lijfje af te halen, en toen begon het hele verhaal maar pas.

De kale plekken konden niet enkel te wijten zijn aan het feit dat je incontinent bent. Ook dat je zo mager bleef, terwijl je heel goed at, was heel gek.

Natuurlijk ging je met ons naar de dierenarts, en na een hele zoektocht, bloedafnames, analyses in labo's en controle bij specialisten tot zelfs in Stavelot kwamen ze er achter dat je een heel uitzonderlijke te snel werkende schildklier hebt; wat de verklaring voor zowat al jouw problemen zal zijn! Hartritmestoornissen: ongetwijfeld voor een groot deel (of mogelijks zelfs volledig) te wijten aan de te snel werkende schildklier.

Het mager blijven desondanks de grote eetlust: te wijten aan de te snel werkende schildklier.

Incontinentie: door de te snel werkende schildklier drink je vreselijk veel waardoor je natuurlijk ook veel meer moet plassen! Als baasje kan en mag je haar dat drinken niet ontzeggen, maar eenmaal de schildklierwaarden weer genormaliseerd zijn, is de kans zeer reëel dat ook het overmatig moeten plassen een pak beter gaan zijn!

Dus nu krijg je een heleboel pilletjes tot jouw schildklierwaarden stabiel zijn, jouw hartje ook weer netjes klopt zoals het hoort, en dan ga je onder het mes om te zorgen dat jouw schildklier weer normaal kan functioneren!

Dierenwelzijn heeft jou indertussen aan ons toegekend, zodat ze ook geen deelname in de medische kosten moeten doen. Een ware schande is het... Wanneer we een tussenkomst in het medische vragen, is het verhaal steevast 'nee' geweest (net als bij onze collega asielen)...

Je krijgt dan de uitleg dat het of niet levensbedreigend is en daarom niet vergoed wordt, in Luna haar geval is het wel levensbedreigend maar met een prognose van 95% kans op compleet herstel en een nog gelukkig leven! Maar daar is de hond in kwestie dan alweer te oud volgens Dierenwelzijn (ze is 10 jaar momenteel) en van het verkeerde ras...

Hoe discriminerend kan een overheid zijn...Maar goed, Luna, je bent nu aan ons toegekend en we gaan volledig voor jou gaan meisje. Want je bent het waard! Je bent zo superlief!

Al van dag 1 draaide je prima mee in de nieuwe roedel bij pleegpapa Johan, tussen grote en kleine honden, met kindjes van 6 jaar. Je bleek een superlieve knuffeldame te zijn! Je bent zo dankbaar, en zo vrolijk geworden ondertussen.

Het roedel effect is wel een belangrijke voor je, of alleen wonen. Want 1 op 1 met een andere nieuwe woef is wat moeilijker voor je.

Een lief nieuw geduldig baasje vinden, die van je houdt zoals je bent, en met ons er nog even volop voor wil gaan om je terug zo goed te krijgen als je kan zijn!

De medicatie tot aan de operatie, en de operatie zelf, bekostigen wijzelf.

Na de operatie valt de schildkliermedicatie natuurlijk weg, de hartmedicatie blijft misschien nog bestaan. Dat kunnen we op dit moment nog niet zeggen.

Ook de incontinentie, hebben we geen glazen bol voor. Wanneer de schildklier weer stabiel is en je minder drinkt, is de kans erg groot dat het incontinentiegegeven een pak minder zal zijn, of misschien zelfs onbestaande. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je nog wel iet of wat incontinentieproblemen blijft hebben... En daar bestaan pampertjes voor.

Ja... we weten het.... een incontinente hond is niet fijn... Maar Luna als hond zelf wèl!

Hopelijk vinden we een lieve ziel met een gouden hart, die Luna nog een mooie tijd kan en wil geven. Die niet wakker ligt van wat pampers... en die ook nog even met ons door wil zetten met de medicatie tot aan de operatie.

Normaal gesproken houden we zulke woefies bij ons tot ze helemaal in orde zijn, maar de laatste tijd is dat niet meer haalbaar... Wekelijks krijgen we aanmeldingen om vreselijke inbeslagnames aan te nemen, naast de vele afstandsmails die we krijgen om dieren binnen te brengen...

Het is ellende, pure ellende....

Het is niet dweilen met de kraan open, maar de waterleiding is gewoon gebarsten...!

Het zou zowel voor Luna als voor ons en alle andere nieuwe dieren die aangemeld wordt een groot voordeel zijn mocht zij een geschikt nieuw baasje reeds kunnen vinden. De medische kosten tot en met de operatie worden door ons afgedekt. Hopelijk kunnen we haar zo toch dat ene baasje bezorgen dat echt lief en goed voor haar zal zijn, en waar ze echt nog mag genieten en knuffelen... want dat doet ze zo graag!

Mochten jullie interesse hebben in haar, mail zeker even uw thuissituatie door naar sofie@vzwdiereninnood.be

Wanneer een heel geschikte kandidaat zich aanmeldt, gaan we u zeker de mogelijkheid geven ook eerst contact te nemen met onze dierenarts om een deskundige medische uitleg te krijgen, en dat u al uw medisch gerichte vragen zeker kan stellen!

 

Luna verblijft momenteel in:

Dieren in Nood Vzw
OPHOVEN
Dieren in Nood Vzw
Bekijk alle dieren van Dieren in Nood Vzw