Hallo, Daisy

Daisy

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Deel Daisy op social media:
Naam:
Daisy
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
1 jaar en 11 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
2023039

Ik kwam samen met mijn zus Lola in het asiel terecht. We zijn twee enthousiaste jonge Mechelaars die nog heel wat te leren hebben. We zijn gewoon van overdag veel buiten te zijn maar 's nacht wel binnen te slapen. Andere huisdieren zijn we niet echt rond ons gewoon. Wandelen aan de leiband kennen we nog niet echt.

Wat weet je best nog meer over ons:

De Mechelse herder is een waakzame, beschermende en actieve hond. Hij is heel intelligent leert snel, maar heeft wel een baas nodig die de touwtjes strak in de handen houdt, anders kan hij dominant worden. 

De Mechelse herder is altijd alert en ziet snel als er iets niet pluis is. Dit is ook één van de redenen waarom ze gebruikt worden als politiehonden.         

De Mechelse herder is enorm trouw aan zijn baasje en zal er dan ook alles aan doen om hem te beschermen, maar hij is ook heel gevoelig als je boos op hem wordt. Trainen doe je daarom best op een positieve manier  met hem, door positief gedrag te belonen en negatief gedrag te corrigeren. Het is belangrijk dat je nooit op je mechelaar roept. 

Mechelse herders zitten vol energie en hebben een heel groot uithoudingsvermogen, het is dan ook nodig dat ze voldoende beweging krijgen dagelijks zo'n 1,5 tot 2uur. Ze vinden het superleuk om met een bal te spelen, en mentaal uitgedaagd te worden. Speuren, gehoorzaamheid, commando's oefenen...vinden ze enorm leuk en daar kunnen ze hun energie in kwijt.

Als je op een positieve manier traint  met je Mechelse herder en  een goede band opbouwt, kan je met hem zowat alles bereiken.

Wil jij deze uitdaging met mij aangaan, neem dan zeker contact op met het asiel.

Daisy verblijft momenteel in:

VZW Dierenbescherming Meetjesland
EVERGEM
VZW Dierenbescherming Meetjesland
Bekijk alle dieren van VZW Dierenbescherming Meetjesland