Hallo, Elmo

Elmo

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Elmo op social media:
Naam:
Elmo
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
10 jaar en 5 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
120230030

Leuk filmpje: https://youtu.be/eAp3DS4qEAY

Deze jongen is Elmo. Elmo is een Mechelse herder reu, geboren in december 2012. Hij is dus officieel een senior. Elmo kwam bij ons terecht na een inbeslagname. Nu is hij vrij voor adoptie en zoeken we de gepaste thuis.

Elmo is best een zelfstandige hond. Hij heeft wel een goed contact met mensen die hij vertrouwt en is dan lief. Hij is wel wat gefixeerd op eten en daarom is hij niet geschikt om bij kinderen of andere dieren geplaatst te worden. Hij kan voer nogal bruut aannemen maar is dan niet agressief. We leren hem nog wat beter kennen. 

In z'n hok is hij wat onzeker en waakt hij. Wanneer hij met z'n mensen aan de leiband is of gewoon wanneer ze ermee buiten gaan, is hij gewoon een rustige senior. Hij wandelt dan wel fijn aan de leiband en kan genieten van een wandeling. Dan is hij niet reactief naar anderen. 

Door zijn vorige leefomstandigheden kan zindelijkheid een werkpuntje zijn. Daarom is een afgesloten tuin toch wel een noodzaak. 

Hij kan prima geplaatst worden als hond alleen. Daarnaast lijkt hij ons ook wel matchbaar met een stevige, stabiele teef. Bij een reu wordt hij niet geplaatst. 

Elmo is klaar voor een warme thuis waar gemotiveerde mensen hem met plezier op een positieve manier een mooi leven willen geven. Mensen met ervaring met herders zijn zeker een plus!!

Ben jij de geschikte kandidaat om hem een thuis te geven?

Dan vragen we u een vragenlijst in te vullen via volgende link:  https://forms.gle/V3NnN9j8TCkVUPf79

Dossiernummer: 120230030

Elmo verblijft momenteel in:

Vzw Dierenvrienden St-Truiden
SINT-TRUIDEN
Vzw Dierenvrienden St-Truiden
Bekijk alle dieren van Vzw Dierenvrienden St-Truiden