Hallo, Alice

Alice

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Nee
Formaat
Mini
Deel Alice op social media:
Naam:
Alice
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
11 jaar en 8 maand
Ras:
Shih Tzu
Referentie:
3762023

TER ADOPTIE : ALICE SHIH TZU teefje geboren in 2011.

Aandachtig lezen a.u.b

Wij houden ons exclusief bezig met senior honden.

De twee hoofdredenen waarom veel mensen geen senior willen adopteren zijn :

1ste :  Dat ze het hondje niet lang zullen kunnen houden. Dat ze teveel verdriet zullen hebben als het sterft. Dit is steeds : “ik” .  Van de “ik” mentaliteit moet men afstappen. Bij de adoptie van een oude hond gaat het in de eerste plaats om de hond zelf. “Hij” heeft nu bonus op de dood .Elke dag is nu een overwinning op een euthanasie . Een hond leeft in het “nu”. Elke dag is een bron van vreugde. Liefst zo lang mogelijk maar is het kort, het was in de eerste plaats voor hem. De adoptie van een seniorhond geeft zoveel voldoening dat niet met woorden valt te beschrijven. Dit is een mentaliteit verandering die men zich moet aanmeten. Dit kunnen we promoten in de hoop dat de mensen zelf die ombuiging maken van “ik” naar “hij” zal er nog geniet van hebben.

2de : schrik dat als men start met zeer snel met dure veterinaire kosten zal te maken hebben.

En dat is niet ongegrond.

Vele honden die zomaar op FB worden aangeboden om te worden herplaatst hebben dikwijls een sluimerende pathologie die inderdaad een zeer dure aangelegenheid kan worden in de toekomst . Veel honden hebben op het ogenblik dat ze worden aangeboden soms zelfs meer dan vijf jaar geleden voor het laatst nog een dierenarts gezien. Kwaadaardige tumoren worden weggelachen met : “hij heeft er geen last van”. Voor een gebit als een puinhoop wordt er gezegd : “men kan daar niets meer aan doen want de dierenarts heeft gezegd dat zijn hartje te zwak is voor anesthesie”. In het beste geval zeggen ze : “hij pakt e pilleke voor zijn hart”. Dikwijls was dat op basis van een diagnose van beginnend hartruis, van jaren geleden ,met een dosis die normaal dringend had moeten worden aangepast.  Heel dikwijls zeggen de nabestaanden van iemand die overleden is als ze zelf een senior hond brengen: “hij is volledig in orde, we zijn verleden week zelf naar de dierenarts geweest voor zijn spuitjes”. En dat is het dan.

Vijftien jaar geleden toen ik startte met mijn organisatie wist ik dat dit de twee heikel punten waren die een adoptie van een senior in de weg staan. Het eerste kan je alleen maar doen veranderen door de mensen te overtuigen dat de adoptie van een senior hond zoveel voldoening kan geven.

Voor het tweede bezwaar hebben we een voor ons weliswaar zeer dure maar een formule uitgedokterd dat geen enkel asiel ons nadoet.

We gaan het principe toepassen van de verkoop van een tweedehands wagen. Koop je die op tweedehands.be bij een particulier kan het zijn dat als je de wagen gaat ophalen er bij het naar huis rijden er een kerstboom aan waarschuwing  lichtjes aanfloepen op het dashboard. Koop je een tweedehandswagen bij een professioneel dan krijg je bij het overhandigen van de wagen een volledig rapport van de staat van het voertuig , zijn alle vloeistoffen op pijl , werden er indien nodig nieuwe “bougies” gestoken en werd de aandrijfriem vervangen bijvoorbeeld.

Wij gaan dus alle honden volledig veterinair screenen. En niet “spuitjes geven en even met de stethoscoop luisteren.” Maar een “health report” volgens een strikt protocol. Dit bestaat uit consultatie met bloedproef op 43 parameters, x-ray hart en longen, echo lever en nieren. Paradontale behandeling. Castratie of sterilisatie ( ovariohysterectomie) . Indien nodig extra onderzoeken bij twijfel of biopsie bij een “bolleke” op de huid om kwaadaardige tumor uit te sluiten enz.

Hoeveel honden hebben we niet op tijd ontdekt met het beginstadium van het begin van syndroom van Cushing. Er zijn dus honden die zelf nog kwaliteit van het leven hebben maar heel hun verdere leven dure medicatie nodig hebben. En die kan je niet zo maar ter adoptie geven. Gemakkelijk gezegd maar je kan ze toch niet laten  inslapen.

Zoals u weet hebben we zelf wat ik noem “left-overs”. Honden die we zelf niet kiezen maar die om verschillende reden niet meer ter adoptie kunnen gegeven worden. Maar we zijn geen sanctuarium voor oude honden. Qua volume zitten we privé aan de limiet met vijf “zorgekindjes”. Dan hebben we gastgezinnen die zieke en palliatieve honden bij hen nemen en waar ze ook wonen plichtsgetrouw gedurende het leven van hun pleeghondje overkomen naar ons dierenarts team voor onderhoudende verzorging. Met kleine en grote overwinningen.

En voor mij, een hond voor het leven in gastgezin is een plaats minder voor de tijdelijke opvang voor honden die wel ter adoptie kunnen aangeboden worden. Soms zoals Tinneke of Bobke , waar Cushing werd vastgesteld werden wel door particulieren genomen volledig in eigen beheer. Maar dat zijn uitzonderingen.

Heel die uitleg om te komen aan Alice Shih Tzu teefje van 11 jaar.

Ze is blind van geboorte maar heeft daar hoegenaamd geen enkele last van.

Reden van afstand : vervoegen van een RVT.

Super lief hondje dat perfect had geweest voor adoptie bij een oudere dame. Alleen het fameuze “health report” geeft een resem aan problemen. De meeste werden opgelost. Tanden, een puinhoop. Een zware paradontale behandeling met verwijderen van bijna alle tanden. Melkliertumoren die werden weggenomen. Er werd steeds echocardio pré operatie gedaan. Drie melkkliergezwellen werden links craniaal weggehaald. Maar helaas over heel het buikje verscheidene piepkleine nodulen , papillair adenocarcinoma. Volledige excisie kan natuurlijk maar zeer zware operatie en risicovol. Zij heeft absoluut geen pijn. Maar het zal evolueren en eens zal het fataal zijn. Wanneer ? binnen zes maand ? Binnen een jaar ? Binnen twee jaar ? We hebben geen glazen bol.

Wie wil haar de warmte geven van een veilige thuis ? Want dat is ons probleem. Dit is geen hondje om in een roedel te steken onder de mom van : “och ja, er kan er nog altijd eentje bij”. Haar drang naar geborgenheid is zo groot. Ze vraagt permanent menselijke warmte. Ze loopt rond alsof ze alles ziet en als ik durf in de zetel gaan zitten komt ze het trapje voor de hondjes opgeklefferd om zich onmiddellijk tegen je aan te vleien. Start Netflix om 22uur en zet je de tv af om 1 uur. Je moet haar zelf van je afnemen. Als je een taart aansnijdt is ze er als de kippen bij om een stukje te krijgen. IK zet haar om middernacht in de tuin voor het laatste plasje. Dat doet ze onmiddellijk. Ga gewoon naar binnen, nog geen minuut later staat ze naast u.

Ze wil zo betrokken zijn. Ze stoort helemaal niet. Wel integendeel. Het is een echt zonnetje in huis. Maar we zijn geen verzamelaars. Omdat haar dagelijkse verzorging zich beperkt tot oogjes reinigen kan ze perfect elders. Ze mag dan wel niet zien, de oogjes raken gemakkelijk ontstoken.

We zitten nu los van onze eigen roedel “left overs” met verschillende honden die zware verzorging nodig hebben en nog verschillende chirurgische ingrepen. Een hond die verleden week binnen kwam is echt palliatief. Gen enkele operatie kan haar nog helpen. Dat is “nen blijver”.

Maar voor Alice werd alles gedaan wat dringend was. Ze is veilig maar we willen voor HAAR nog dat trapje hoger : extra kunnen vertroetelen wetende dat ze start onder een ongunstig gesternte.

We zullen zeer kieskeurig zijn. Wie haar wil nemen alleen maar uit medelijden valt al onmiddellijk uit de boot . Wie haar tijd en liefde kan geven, dat is het wat we zoeken.

 

Alice verblijft momenteel in:

Bekijk alle dieren van Seniordogrescue-Belgium