Hallo, Nox

Nox

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Nox op social media:
Naam:
Nox
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
2 jaar en 2 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
10623

Nox is een zeer lieve en in feite atypische Mechelse herder, die via een inbeslagname ons asiel binnenkwam. Hij blijkt in zijn jonge leventje reeds enkele malen doorgegeven te zijn, en werd tenslotte in beslag genomen. Nox verbleef slechts korte tijd in ons asiel, werd vervolgens in opvang opgenomen bij een gezin met het oog op adoptie, maar zijn opvanggezin heeft beslist om niet over te gaan tot adoptie. 

In het asiel had Nox zich in korte tijd tot lieveling van veel van onze vrijwilligers gebombardeerd. 

Sinds hij terug in het asiel verblijft, is onze analyse van zijn gedrag amper gewijzigd : Hij kan rustig aan de lijn wandelen zonder trekken, houdt enorm van lange snuffelwandelingen, is sociaal naar mensen, maar zou licht durven uitvallen naar andere honden. Dit is echter heel snel te corrigeren op het moment zelf. Hij zoekt heel vaak (fysiek) contact met zijn wandelaar. Hij is zindelijk in het asiel wanneer hij tijdig zijn wandeling krijgt. 

Binnen in de woning van zijn opvanggezin vertoonde hij correct huiselijk gedrag. Wel verwachten we dat de adoptanten kennis hebben van hondentaal en dit kunnen lezen. Hij houdt ervan om steeds dichtbij zijn mensen te vertoeven en is heel aanhankelijk. 

Verder was Nox rustig in huis en sliep hij veel. Hij sliep ’s nachts in de living, waarbij geen problemen gemeld werden. 

Nox was het niet gewoon om overdag een lange tijd alleen thuis te zijn. Er zijn echter geen indicaties dat hij dit niet zou kunnen.

 

🧒 Gelet op het feit dat Nox niet goed om kan met bruuske bewegingen, wordt hij enkel geplaatst bij kinderen vanaf 14 jaar. 

🐶 Nox kwam in het asiel overeen met een teefje van zijn ras en zij konden dan ook vlot samen op wandel. Met kleine hondjes is Nox nooit getest. Een match met een andere hond kan getest worden. 

🐱🐰 Zijn gedrag naar katten en andere dieren is ons ongekend, maar aangezien het niet lukte met de kippen bij het opvanggezin, vermoeden we dat Nox niet met andere kleine dieren kan geplaatst worden. 

👉 Voor Nox zoeken we bij voorkeur mensen met ervaring met honden, die over een tuin beschikken waarin deze hond kan ravotten wanneer hij dat wil. Andere honden kunnen getest worden, andere kleine dieren zullen geen match zijn. 

Aangezien Nox het niet gewoon is om overdag lang alleen thuis te zijn, zou het een meerwaarde zijn mochten zijn adoptanten vaak thuis zijn. 

We zoeken voor Nox specifiek een thuis binnen in huis, bij zijn gezin, aangezien zijn opvanggezin ons meedeelde dat hij absoluut niet graag alleen zonder begeleiding, in de tuin zat.

💌 Interesse? Check dan zeker de adoptieprocedure op https://blauwekruis-brugge.be/asiel/adoptieprocedure/ , vul de vragenlijst in en kom vrijblijvend kennismaken!

Nox verblijft momenteel in:

Bekijk alle dieren van Het Blauwe Kruis Brugge