Hallo, Lara

Lara

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Nee
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Lara op social media:
Naam:
Lara
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
5 jaar en 6 maand
Ras:
Rottweiler
Referentie:
20231037

Lara is een 5 jarig rottweiler teefje. Zij verbleef bij een ouder koppel waar zij helaas nooit verder dan de tuin kwam en ze werd nu afgestaan wegens medische problemen van de baasjes.

De buitenwereld is voor haar dus nog onbekend terrein. Ook nieuwe mensen vindt zij spannend en daarom moet een kennismaking rustig opgebouwd worden. Eens zij jou vertrouwt is Lara echter heel aanhankelijk, lief en zachtaardig. Lara moet nog alles leren: wandelen aan de lijn, wennen aan het verkeer en onbekende mensen…

Het zal sowieso best wat tijd vergen eer zij dit allemaal (aan)kan. Haar vertrouwenspersonen kunnen ondertussen met haar naar de speelweide stappen en – af en toe - komt de speelvogel in haar naar boven. Lara durft ook al op verkenning gaan op de weide maar als het te spannend of te druk wordt, komt ze snel naar je toe om steun te zoeken.

Voor Lara zoeken wij mensen met veel geduld zodat zij zich op haar eigen tempo kan ontplooien. Daar wandelen nog moeilijk is, is een voldoende grote, goed omheinde tuin écht een must.Gezien de weinige socialisatie die ze heeft gehad wordt zij niet bij kinderen geplaatst. Of ze met andere honden/katten kan is niet duidelijk, momenteel vertoont ze nog geen sociaal gedrag naar andere dieren.

Bij interesse gelieve de adoptie vragenlijst in te vullen via: www.dierenbeschermingmechelen.be/info-adoptie. Alle aanvragen zullen dan verwerkt worden en u zal dan door ons gecontacteerd worden voor een eventuele kennismaking. 

Lara verblijft momenteel in:

Bekijk alle dieren van Dierenbescherming Mechelen