Hallo, Bowie

Bowie

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Middel
Deel Bowie op social media:
Naam:
Bowie
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
7 jaar en 6 maand
Ras:
Kruising
Referentie:
202338

Hoi iedereen,

Maak kennis met Bowie. Deze fitte en lieve jongen met ‘boerengenen’ is een kruising collie x beagle x jack russel. Een karaktervolle mix dus.

Bowie is alvast geen stadsjongen. Zij zintuigen zijn nét iets te overontwikkeld om de prikkels van een stad te kunnen verdragen. Hij heeft nood aan rust en het liefst vertoeft hij dus in een prikkelarme omgeving. Denk maar aan lange wandelingen en ravotten in het bos, de velden, aan de zee,… Daar hij is werkelijk dol op.

Na zo een daguitstapje rust hij graag uit en zegt hij zeker geen nee tegen een uitgebreide knuffelsessie met zijn baasje.

Aangezien Bowie gesteld is op zijn rust kan hij niet goed om met de onvoorspelbaarheid en drukte van kleine kinderen. In het verleden heeft hij dit dan ook al eens laten merken.

Oudere kinderen zijn ok – mits ze uiteraard niet te druk zijn en kennis hebben van hondenlichaamstaal. Kleinere kinderen zijn niet ok omdat Bowie vindt dat ze teveel in zijn personal space komen. Hij geeft hen dan duidelijk signalen maar je kan niet verwachten dat jonge kinderen die al kunnen lezen.

Bowie is ok met soortgenootjes maar van grote hondenroedels daar is hij geen fan van. Al die drukte en dat haantjesgedrag…dat is allemaal niet aan hem besteed. Liefst speelt hij 1 op 1 (of twee) met een soortgenootje die dezelfde vibe heeft. 

Woon jij in een landelijke omgeving en heb je nood aan een wandel- en knuffelmaatje? Wie weet ben jij dan wel de perfecte match voor Bowie..

Bowie verblijft momenteel in:

Helping Dogs Vzw
TIELT
Helping Dogs Vzw
Bekijk alle dieren van Helping Dogs Vzw