Hallo, Pongo

Pongo

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Basis commando's gekend?
Nee
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Pongo op social media:
Naam:
Pongo
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
5 jaar en 7 maand
Ras:
Dalmatische Hond
Referentie:
20212194

Dit is het verhaal van Pongo, een knappe dalmatiër reu geboren 14/10/2017...

Er kwam een noodoproep via politie bij ons binnen dat er een hond al 2 weken bij zijn overleden eigenaar in huis zou vertoeven... Ook al was het onze regio niet, besloten we toch maar zo snel mogelijk uit te rukken want 2 weken zonder eten of drinken... zonder iemand die jou gerust kan stellen... We hielden ons hart vast voor de situatie die we tegen zouden komen...

Gelukkig konden we Pongo nog levend aantreffen en stelde hij het, wonder boven wonder best ok als we naar de fysieke toestand kijken.

Mentaal zag je natuurlijk dat ie helemaal van de kaart was en er niets van snapte...

Veel weten we niet over zijn verleden, al hebben we via via een paar dingetjes kunnen vernemen.

Blijkbaar zou hij toch wel een moeilijker leven gehad hebben... Een baasje dat vaak uitvloog tegen hem, af en toe een los handje hier en daar naar Pongo toe...

Pongo kent het ook helemaal niet om aan de riem mee te wandelen en vindt dit tot heden vreselijk eng...

Pongo is hier ondertussen wel langzaamaan opengebloeid en is blij ondertussen als ie ons ziet.

Hij liet zich ook netjes onderzoeken bij de dierenarts van ons, en vindt het leuk om met de buurhonden langs de tralies op en neer te rennen. We hebben t idee dat als de andere honden 'chill' zijn, hij dat ook wel kan zijn in z'n eigen verblijf. Hoe hij echt 1 op 1 met een andere hond zou zijn bij het samenleven, is onduidelijk.

Gezien alles wat Pongo in z'n leventje al heeft meegemaakt, verkiezen we ervoor om Pongo te plaatsen zonder andere dieren en zonder kinderen, zodat hij het meeste kans heeft op een geslaagde adoptie.

Mensen liefst met een tuin, zodat Pongo initieel in de tuin veilig buiten kan en niet noodzakelijk direct de straat op moet om te wandelen... Dat is momenteel erg stresserend voor hem en zal best opgebouwd worden, pootje voor pootje, met zijn vertrouwenspersoon.

We hopen heel erg dat we Pongo nog het prachtige leventje mogen bieden dat hij verdient, eigenlijk is hij een hele lieve woef!

Bij interesse mag er gemaild worden naar sofie@vzwdiereninnood.be met een duidelijk beschrijf van de thuissituatie. Delen mag natuurlijk ook!!!!

 

Pongo verblijft momenteel in:

Dieren in Nood Vzw
OPHOVEN
Dieren in Nood Vzw
Bekijk alle dieren van Dieren in Nood Vzw