Hallo, Zico

Zico

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Zico op social media:
Naam:
Zico
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
2 jaar en 2 maand
Ras:
Boxer
Referentie:
120230157

Deze lieve man is Zico. Zico is een kruising Boxer / Mechelse herder reu, geboren in juli 2021. Zico kende geen mooie start in het leven en kwam samen met zijn mama en broer na een inbeslagname bij ons terecht. Hij was zwaar ondervoed en kreeg de nodige tijd om te herstellen. Nu is hij mooi bijgekomen en bloeide hij ook open! 

Wat kunnen we vertellen over Zico?

Zico is een timide kerel dat eigenlijk heel erg overdonderd was de eerste dagen bij ons. Hij had bang en moest ook fysiek herstellen! Maar we gingen rustig met hem aan de slag. We bouwde het contact rustig op en nu staat hij met een brede kwispel te wachten tot we hem uit z'n hok halen! 

Zico had wel bang maar toonde geen enkele keer agressie. Hij heeft een zacht karakter en zoekt rustige mensen die hem de rest van z'n leven fijn willen verwennen! 

Zico is energiek, vriendelijk en lief. Hij is toch wel nog wat onzeker maar ondertussen reageert hij vriendelijk naar mensen. Wanneer hij je kent, komt hij graag tegen je aan liggen en zoekt steun. Iedereen mag hem aaien en knuffelen. 

Hij wandelt mooi mee aan de leiband en is graag met je op pad. Hij kent al verschillende basisbevelen en leert graag bij. Naar andere honden kan hij wel reageren maar hij is goed stuurbaar. 

Aan het leven in huis zal hij nog aan moeten wennen. Zindelijkheid kan een werkpunt zijn. Daarom is voor Zico toch zeker een goed afgesloten tuin noodzakelijk. 

Wanneer je Zico adopteert, weet je dat je een jonge hond in huis haalt met nog opvoedwerk maar ook veel plezier aan. Hij zoekt gemotiveerde, geduldige mensen die hem op een positieve manier willen sturen. Er is een zekere nood aan standvastigheid, maar dit moet wel op een rustige, positieve manier gebeuren. Dit heeft hem nu alvast al dingen bijgeleerd.

Hij kan alleen geplaatst worden maar een stabiele, grotere, volwassen teef zou hem zeker ook mee op sleeptouw kunnen nemen. Daar zou hij ook dingen van kunnen kopiëren. 

Een gezin zonder kleine kinderen (hiervoor is hij te onzeker en onstuimig) met een stabiele omgeving is zeker oké. 

Hoe hij op katten reageert is nog niet duidelijk. 

Ben jij de geschikte kandidaat om deze jonge man een prachtleven te schenken? Hij verdient het zo!

Dan vragen we u een vragenlijst in te vullen via volgende link:  https://forms.gle/V3NnN9j8TCkVUPf79

Dossiernummer: 120230157

Zico verblijft momenteel in:

Vzw Dierenvrienden St-Truiden
SINT-TRUIDEN
Vzw Dierenvrienden St-Truiden
Bekijk alle dieren van Vzw Dierenvrienden St-Truiden