Hallo, Blacky

Blacky

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Nee
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Middel
Deel Blacky op social media:
Naam:
Blacky
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
3 jaar en 7 maand
Ras:
Duitse Herdershond
Referentie:
1288

Blacky

Leeftijd: 04/05/2020

Geslacht: mannelijk, reu

Ras: Duitse Herdershond

.

Liefste Blacky. Deze knappe jongeman kwam in heel triestige omstandigheden in ons asiel terecht. Hij zat al enkele dagen in een bench opgesloten, omdat zijn baasje door omstandigheden in het ziekenhuis was beland. Jammer genoeg hebben we via connecties te horen gekregen dat ook voordien Blacky veel in deze bench verbleef en van weinig socialisatie heeft mogen genieten. Er werd afstand van hem getekend.

.

We hebben hem enkele weken op zijn plooi laten komen. Dit wil zeggen dat we hem gewoon met rust lieten, en zelf contact lieten komen zoeken. Op deze manier kon hij leren dat wij niets van hem verwachtten en dus ook geen bedreiging zijn. Dit heeft op een snel-tempo echt wonderen verricht. Nu is Blacky een graag geziene jongen, en ook wij zijn graag geziene mensen voor hem. Hij voelt zich hier veilig, en thuis. We zien eindelijk dat hij klaar is voor de volgende stap: een échte thuis. Ditmaal zonder bench als opsluithok. Ditmaal met véél tijd om hem te liefhebben, om hem aandacht te geven en te voorzien van alles wat hij nodig heeft.

.

Gezien zijn gang van lopen vreesden we even voor het ergste. Van zodra we zijn vertrouwen volledig hadden gewonnen, namen we hem mee naar de dierenarts voor volledig te RX-en en controleren. Wonder boven wonder kregen we hier best goed nieuws: geen ernstige mankementen. Over het algemeen heeft Blacky weinig tot geen bespiering door een onvoldoende aan beweging in zijn vorige leven. Hier zijn we op een rustige manier al mee van start gegaan om die spieren te versterken. Hij heeft matige heupdysplasie. Op dit moment is Blacky nog comfortabel en pijnloos, maar om verergering tegen te gaan, hebben we nu al een opstart gedaan van gewrichtssupplementen. Voor in de toekomst is fysiotherapie sterk aangeraden. Zijn gang van lopen is al enorm verbeterd door een korte fysio-sessie, omdat er iets geblokkeerd zat. Op heden is hij dan ook medisch gewoon oké.

.

Blacky zoekt volwassen partner(s) in crime. Geen druk gezin, geen chaotisch huishouden. Gewoon een plaatsje in het huis en hart van zijn mensen. Dagelijks een fijne snuffelwandeling, af en toe een bezoekje bij een fysiotherapeut en je maakt van deze zwarte snoet een gelukkige hond. Kleine mensjes zijn geen goed idee. Bij overprikkeling en/of een ongecontroleerde benadering zou Blacky in over-enthousiasme durven te reageren, waardoor hij geen ideale huisgenoot is met oncontroleerbare kinderhanden.

.

Samenleven met andere honden is misschien iets teveel van hem gevraagd. Zijn omgang met andere honden kan zeker nog wel verbeteren. Gezien hij wel goed luistert, als je hem terugroept.

.

Blacky zijn zindelijkheid en alleen-blijven zullen op een rustig tempo opgebouwd moeten worden. Hij leert snel en is, net zoals elke herder, heel gevoelig aan positieve beloning en bevestiging. Een lieve en geduldige baas gaat met hem dus de hoofdprijs winnen.

.

In de toekomst wil Blacky een fijne gezinshond worden, waar hij welkom is binnenshuis. Een goed omheinde tuin zou een groot pluspunt zijn.

.

Denk jij Blacky het gouden mandje te kunnen bieden dat hij verdient? Gelieve dan een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Indien de voorwaarden voldaan worden, zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Bij een mogelijke match zal er een ontmoeting worden ingepland

Blacky verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw