Hallo, Zelda

Zelda

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Extra groot
Deel Zelda op social media:
Naam:
Zelda
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
1 jaar en 3 maand
Ras:
Kruising
Referentie:
10792

Hoi! Wij zijn Zelda en Nila, twee zusjes die eerder deze week onze eerste verjaardag mochten vieren πŸŽ‚ Die vierden wij helaas in het asiel… Eerder deze zomer, in juni, werden wij door de dienst dierenwelzijn weggehaald bij onze vorige eigenaar. Drie nestgenootjes werden overgebracht naar een ander asiel, wij mochten met ons tweetjes onze intrek nemen in het dierenasiel van Brugge. Eens aangekomen bleek reeds dat wij angstig waren, en dat wij geen al te mooi verleden hadden. Met veel geduld zijn de medewerkers er echter in geslaagd om ons vertrouwen te winnen, en intussen bloeiden wij helemaal open bij mensen die we goed kennen! Ook vreemden kunnen vrij snel ons vertrouwen winnen.

Weet echter dat wij nog steeds vrij angstige hondjes zijn bij vreemden, en dat een kandidaat-adoptant het nodige geduld aan de dag zal moeten leggen om ons vertrouwen te winnen.

Wij staan elke dag te popelen om op wandel te gaan. Het liefst doen wij dit samen, maar wij kunnen ook apart op wandel gaan met één van onze vaste begeleiders. Daarbij wandelen wij mooi aan de lijn zonder trekken aan de leiband. Fietsers of auto’s die passeren zijn geen enkel probleem. Van voetgangers durven wij soms eens schrikken en terugdeinzen, maar dit wordt steeds beter en beter.

🐢 Hoe wij zijn met andere honden? Geen enkel probleem! Wij stellen ons heel sociaal op naar andere honden, en een match met een andere hond kan dan ook perfect uitgetest worden in ons asiel.

😺 🐰 Katjes, konijnen en andere kleine dieren, daarvan weten de asielmedewerkers niet hoe wij zouden reageren. Wij jagen op wandeling niet achter konijnen en zitten de eendjes op het domein ook niet achterna, dus wie weet kan dit wel lukken?

πŸ‘Ά Naar kinderen toe vormt er zich geen probleem, maar je moet wel weten dat wij onstuimig kunnen spelen, en dat er dus ‘omverloopgevaar’ is naar kleine kinderen toe. Wij kunnen daarom bij kinderen ouder dan 8 jaar geplaatst worden, maar die kinderen dienen tegen een stootje te kunnen. Verder verwachten wij dat die kinderen om kunnen met honden, en ook begrijpen wanneer wij bang zijn en best met rust gelaten worden.

❓ Verschillen onze karakters dan helemaal niet? Jawel hoor, Nila is de rustige dame van ons twee. Op wandeling neemt ze de omgeving rustig in zich op en observeert ze alles uitgebreid. Zelda is de meer uitbundige dame van het duo, heeft iets meer energie, en is ook meer schuchter. Tegelijk neemt Zelda vaak het voortouw in nieuwe situaties, waarna Nila volgt.

πŸ‘©‍❀️‍πŸ‘© Wij zijn dan wel samen opgegroeid, maar zijn nu klaar om elk onze eigen weg op te gaan. In een ideale situatie worden wij geplaatst bij een andere stabiele hond, maar een plaatsing als enige hond behoort ook tot de mogelijkheden.πŸ‘‰ Voor (één van) deze hond(en) zoeken we een adoptant die bij voorkeur ervaring heeft met angstige honden, en die beschikt over een tuin om te ravotten, eventueel met een soortgenootje. We zoeken voor deze honden een rustige thuissituatie, en een adoptant die vooral veel tijd heeft voor zijn hond en hem ook in huiselijke kring laat leven. Van een kandidaat-adoptant verwachten we dat die persoon begrijpt dat deze honden vooral nood hebben aan rust en structuur, en er geen nood aan hebben om bijvoorbeeld drukke stadswandelingen te maken. We zoeken geduldige mensen die begrijpen dat deze honden tijd zullen nodig hebben om te ontplooien.

 

πŸ’Œ  Interesse in Zelda of Nila? Check dan zeker de adoptieprocedure via https://blauwekruis-brugge.be/asiel/adoptieprocedure/, vul het aanvraagformulier in en indien je in aanmerking komt, bellen wij je op voor een kennismaking.

Zelda verblijft momenteel in:

Het Blauwe Kruis Brugge
BRUGGE
Het Blauwe Kruis Brugge
Bekijk alle dieren van Het Blauwe Kruis Brugge