Hallo, Nando

Nando

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Extra groot
Deel Nando op social media:
Naam:
Nando
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
1 jaar en 7 maand
Ras:
Cane Corso Italiano
Referentie:
120230311

Filmpje: https://youtu.be/imJITzjNo_4?feature=shared

Achtergrond

Hier is Nando! Nando is een (kruising) Cane Corso. Hij staat nogal hoog te poot. Hij werd geboren in april 2022. Hij kwam bij ons terecht na een inbeslagname. Nu is hij vrij voor adoptie.

Karakter

Nando is een grote, stevige kerel. Hij kreeg niet de beste opvoeding maar heeft een goede inborst! Het is een vriendelijk jongen die vlot contact legt met nieuwe mensen. Hij moet nog verder opgevoed worden en reageert erg goed op de training die hij alvast in het asiel krijgt!

Nando wandelt goed aan de leiband. Soms is hij enthousiast en kan dan sterk uit de hoek komen. We leren hem voor de zekerheid ook wandelen met Canny collar.

Leven in huis lijkt nieuw voor hem. Hij begint in te zien dat je niet zomaar overal op mag springen en rustig aan moet doen. Ook de bench leert hij vlot kennen. Hij heeft een open houding tijdens de training. Basiscue's zoals 'zit, poot, liggen' leerde hij vlotjes. Hij houdt ook enorm van spelen! Ook hier blijft hij vriendelijk! Hij heeft soms ook nog wat z'n bulldozer gehalte. Met goede sturing snapt hij dat dit geen fijn gedrag is. Zindelijkheid is nog een werkpuntje, een tuin is daarom zeker handig. Nu is hij wel proper tijdens de trainingsmomenten in onze huiselijke omgeving.

Plaatsing

Stabiele, positieve en consequente sturing zijn zeker nodig. Hij zoekt daarom toch mensen met ervaring met grote honden.

Nando reageert niet echt naar andere honden. Toch is het altijd wat opletten dat je stevig in je schoenen staat. Enthousiasme kan altijd tevoorschijn komen!

Hij kan perfect geplaatst worden als hond alleen. Matching met een stabiele, grote, volwassen teef is ook mogelijk.

Nando heeft zeker ook nood aan een goed afgesloten tuin. Dit voor z'n energie tussendoor wat kwijt te kunnen en hij vrij met z'n speeltjes kan rondlopen en ravotten.

Een gezin met kleine kinderen is niet mogelijk! Nando is te onstuimig en wild. Kinderen vanaf 14 jaar zijn oké.

Herkent u zichzelf in dit profiel en heeft u tijd en goesting om deze man een goede opvoeding en warme thuis te geven? Dan vragen we u een vragenlijst in te vullen via volgende link: https://forms.gle/V3NnN9j8TCkVUPf79 Asielnummer: 120230311

Nando verblijft momenteel in:

Vzw Dierenvrienden St-Truiden
SINT-TRUIDEN
Vzw Dierenvrienden St-Truiden
Bekijk alle dieren van Vzw Dierenvrienden St-Truiden