Hallo, Pia

Pia

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Nee
Formaat
Klein
Deel Pia op social media:
Naam:
Pia
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
7 jaar en 11 maand
Ras:
Continentale Dwergspaniel
Referentie:
2023018

In De wereld van Nellie gaan honden op zoek naar een liefdevolle thuis. Deze honden blijven bij hun gezin tot we een geschikte adoptant vinden. Pia verblijft momenteel in Mechelen. Kennismakingen gebeuren altijd op afspraak en in het bijzijn van de coach die deze hond voor, tijdens en na de herplaatsing opvolgt en ondersteunt.

Pia verovert harten en dat heeft ze in de eerste plaats aan haar looks te danken.

Maar wie wil Pia zien zoals ze echt is? Onder deze knappe verschijning schuilt een grote persoonlijkheid. Pia weet wat ze wil maar ook wat ze niet wil. En ze communiceert dit duidelijk.

Pia houdt van aanrakingen en knuffels, maar alleen als zij dit zelf wil. En kan je haar ongelijk geven? Hondjes als Pia worden vaak zomaar benaderd en aangeraakt. Meestal communiceren ze dat ze dit niet op prijs stellen, maar omdat ze kleiner zijn en er zo schattig uitzien, gaan mensen over grenzen die subtiel gecommuniceerd werden. Als er niet naar subtiele communicatie geluisterd wordt, gaat een hond duidelijker communiceren en dat doet Pia ook.

Met haar 7 jaar is Pia al een rijpere dame. Ze wandelt nog steeds heel graag, maar lange trektochten zijn niet meer aan haar besteed.

Voor Pia zoeken we mensen die haar respecteren en haar aanvaarden zoals ze is. Ze wil graag thuiskomen in een rustig gezin zonder jonge kinderen. Pia droomt van thuiskomen bij mensen die haar warm verwelkomen en waar ze een volwaardig deel van het gezin mag zijn. Pia wil ook graag de enige hond van het gezin zijn.

Ondertussen mocht Pia al enkele kandidaten ontmoeten. Helaas bleken de eigen verwachtingen steeds sterker dan wat Pia nodig heeft.

Pia blijkt een heerlijk hondje te zijn om mee samen te leven. Ze communiceert zo mooi en duidelijk dat het niet moeilijk is om haar te begrijpen. Als we een hond begrijpen, kunnen we hem geven wat nodig is om zich veilig te voelen. Wanneer je een hond veiligheid kan bieden, bouw je een sterke basis voor een vertrouwensrelatie.

Pia houdt ervan om dicht bij de mensen te zijn die ze vertrouwt. Maar aanrakingen en knuffels vindt ze niet altijd fijn - vooral niet als ze jou nog niet kent. Geef je haar vriendelijk en liefdevol ruimte, respecteer je haar zoals ze is, dan kan je een diepe vriendschap opbouwen met dit kleine zelfbewuste meisje.

Pia, welkom in De wereld van Nellie.

 

Interesse? Vul de vragenlijst in op onze website (https://togetheralive.be/ta-vragenlijst/), wij nemen contact op met jou.

Vragen? dewereldvannellie@togetheralive.be

 

Meer informatie over Together Alive vzw: https://togetheralive.be/

Meer informatie over De wereld van Nellie, een project van Together Alive vzw: https://togetheralive.be/de-wereld-van-nellie

Pia verblijft momenteel in:

Together Alive vzw - De wereld van Nellie
RAMSEL - HERSELT
Together Alive vzw - De wereld van Nellie
Bekijk alle dieren van Together Alive vzw - De wereld van Nellie