Hallo, Luna

Luna

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Middel
Deel Luna op social media:
Naam:
Luna
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
3 jaar en 2 maand
Ras:
Kruising
Referentie:
2023017

In De wereld van Nellie gaan honden op zoek naar een liefdevolle thuis. Deze honden blijven bij hun gezin tot we een geschikte adoptant vinden. Luna verblijft momenteel in Herent. Kennismakingen gebeuren altijd op afspraak en in het bijzijn van de coach die deze hond voor, tijdens en na de herplaatsing opvolgt en ondersteunt.

Luna werd bijna drie jaar geleden in Rusland geboren en mag zich sinds een jaar ‘Belg’ noemen.

Ze werd met liefde omringd door het gezin dat haar adopteerde en dat zorgde ervoor dat Luna zich snel thuis kon voelen binnen die vertrouwde muren. Luna verdeelt haar aandacht en liefde mooi onder alle gezinsleden; ze ziet iedereen van het gezin even graag.

Thuis is de veilige plek voor Luna; daar voelt ze zich goed en ontspannen, zolang ze alleen is of samen met de mensen die ze vertrouwt. Vreemde mensen, die zomaar binnenvallen op háár veilige plek, vindt Luna maar niks en dat laat ze duidelijk merken. Ook tijdens wandelingen kan ze andere mensen en honden spannend vinden.

Een actief gezin met jonge kinderen en een druk sociaal leven, blijkt voor Luna te moeilijk. Daarom gaan we voor haar op zoek naar een nieuwe liefdevolle thuis.

Zoals vele buitenlandse honden, heeft Luna wat gevoeligheden. Door haar achtergrond heeft ze geleerd dat vreemde mensen niet altijd te vertrouwen zijn. Maar Luna is veerkrachtig en heeft al getoond dat ze haar hart wil blijven openstellen voor mensen die haar respecteren.

Een andere kwetsbaarheid is haar gezondheid. Recent werd ontdekt dat Luna een lichte vorm van heupdysplasie heeft. Dit hoeft haar levensduur of levensvreugde niet te beperken, zolang je hier maar bewust mee omgaat. Ook voor de adoptant hoeft dit geen belemmering te zijn: volgens de dierenarts wachten er geen torenhoge kosten en met de juiste voeding, bewust bewegen en eventueel pijnstilling kan dit perfect onder controle gehouden worden. Luna wandelt graag en kan dat blijven doen, alleen zal ze geen marathon meer lopen.

Voor Luna zoeken we rustige mensen die in een rustige omgeving wonen. Een gezin zonder jonge kinderen of andere dieren kan geschikt zijn voor Luna. We zoeken mensen die haar de ruimte kunnen geven die ze nodig heeft en haar in kleine stapjes vertrouwd willen maken met haar nieuwe omgeving. Een tuin is voor Luna een must. Maar de belangrijkste eigenschap van onze ideale kandidaat is geduldig de eigen verwachtingen opzij kunnen zetten en Luna tijd en ruimte geven om vertrouwen op te bouwen. In ruil krijg je de onvoorwaardelijke liefde van Luna.

Luna wordt door haar huidige gezin omschreven als ‘een knuffelkont’. Ook in een nieuw gezin kan ze deze bijnaam krijgen, maar enkel als je haar de tijd geeft om jou te leren kennen en vertrouwen.

Bij Together Alive wordt elke adoptie begeleid door een professionele coach. Ook voor Luna zal je kunnen rekenen op professionele begeleiding om met haar gevoeligheid om te gaan en dit tot twee maanden na de adoptie.

Luna, welkom in De wereld van Nellie.

 

Interesse? Vul de vragenlijst in op onze website (https://togetheralive.be/ta-vragenlijst/), wij nemen contact op met jou.

Vragen? dewereldvannellie@togetheralive.be

 

Meer informatie over Together Alive vzw: https://togetheralive.be/

Meer informatie over De wereld van Nellie, een project van Together Alive vzw: https://togetheralive.be/de-wereld-van-nellie

Luna verblijft momenteel in:

Together Alive vzw - De wereld van Nellie
RAMSEL - HERSELT
Together Alive vzw - De wereld van Nellie
Bekijk alle dieren van Together Alive vzw - De wereld van Nellie