Hallo, Lee

Lee

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Extra groot
Deel Lee op social media:
Naam:
Lee
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
2 jaar en 11 maand
Ras:
Tsjechoslowaakse Wolfhond
Referentie:
202376

Hoi iedereen,

Dit is Lee, de broer van Lumi

Lee is een wolfhond. Iets in de naam van het ras doet al vermoeden dat het geen schoothondjes zijn. Deze honden hebben inderdaad nog dat wilde instinct in zich, dat koppige karakter.

Lumi & Lee hangen erg aan elkaar. In dit geval zorgt dat ervoor dat ze samen NOG sterker zijn. Eén zo’n wolfhond is al oersterk. Als twee van deze sloebers samenspannen om kattenkwaad uit te halen moet je wel héél erg stevig in je schoenen staan.

We zijn in dit geval op zoek naar twee aparte gezinnen waar Lee en Lumi los van elkaar verder kunnen opgroeien.

Lee is een grotere deugniet dan zijn zusje. Als hij ergens het nut niet van inziet, mag je op je hoofd gaan staan, overtuigen zal je hem niet. Die heerlijke koppigheid zien we vaak terug bij oerrassen en bv poolhonden.

Wat hebben deze honden verder nodig? Vooral veel bewegingsruimte. Deze wolfshonden passen niet in een huisje in de stad. Niet zozeer vanwege hun formaat maar vooral omdat ze erg moeilijk tegen de drukte kunnen.

Voor Lee liever een stevig omheinde, avontuurlijke tuin waar een putje hier en daar geen kwaad kan. Een familie die hem niet te lang alleen laat en een ruimte waar hij tot rust kan komen, zoals het een wolf betaamt zijn alvast pluspunten.

Lumi en Lee zijn allebei erg onstuimig. Lumi misschien iets minder dan Lee maar toch plaatsen we hen niet bij kinderen noch bij andere honden.

Zowel voor Lee als voor Lumi zoeken we een erg ervaren nieuwe thuis. Liefst heb je / hebben jullie ervaring met het ras of aanverwanten.

Nogmaals: onze voorkeur gaat uit naar een aparte herplaatsing omdat deze twee sloebers elkaar versterken in (h)ondeugend gedrag.

Lee verblijft momenteel in:

Helping Dogs Vzw
TIELT
Helping Dogs Vzw
Bekijk alle dieren van Helping Dogs Vzw