Hallo, Aiko

Aiko

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Nee
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Aiko op social media:
Naam:
Aiko
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
4 jaar en 4 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
1377

°03.10.2019 - mechelaar - reu (niet gecastreerd)AIKO werd bij ons afgestaan omdat zijn baasje nietmeer voor hem kon zorgen: meneer leefde op straat met de 2 honden en kon alleen in zijn sociale woning zonder de honden.AIKO is een eerder kleine mechelaar met een gigantische will-to-please. Hij kent al heel wat commando's en zou in het verleden speurwerk hebben gedaan. Achter deze baby-fase zit een sterk karakter.

Wandelen doet hij heel flink (zie filmpje op facebook). Als er een auto of andere hond voorbij komt is het wel belangrijk om hem tijdig te laten zitten of verder te wandelen "aan de voet". Indien je te laat bent valt hij uit.

Wij hebben dit gedrag nog niet gezien maar in het verleden heeft hij wel achter zich gehapt als hij niet bij een andere hond mocht gaan, hiervoor gaat hij nu wandelen met een muilkorf. Hij laat deze vlot aandoen met het commando "korf".Hij heeft samen geleefd met een andere hond, dit kan mogelijk opnieuw met een teef van dezelfde grootte bij mensen die de nodige ervaring en tijd hebben voor een correcte introductie!

Gedrag naar katten en andere dieren is onbekend. Maar wegens zijn drift plaatsen we hem liever in een thuis zonder andere dieren.AIKO is zindelijk en kan alleen blijven (net als bij elke hond moet dit in een nieuwe situatie terug opgebouwd worden). Hier heeft hij nog nooit iets kapot gebeten.AIKO speelt heel graag met de bal en is een echte knuffelkont!!! Hij komt zelf zijn tennisbal brengen om apport te spelen, en legt hem na elke keer  lopen weer flink aan je voeten.Meer (knuffel)foto's en filmpje van de wandeling op onze facebook-pagina.Heb je een gouden mandje voor AIKO? Stuur dan een mail met alle info over uzelf naar asiel@hetzilverenmandje.be. ADOPTIE-ONTMOETINGEN ENKEL OP AFSPRAAK, WE WILLEN HIERVOOR DE TIJD KUNNEN NEMEN OM ALLES GOED MET U TE OVERLOPEN. INDIEN U GEEN AFSPRAAK HEEFT KAN U DE HOND NIET ZIEN.

 

Aiko verblijft momenteel in:

Het Zilveren Mandje
LOKEREN
Het Zilveren Mandje
Bekijk alle dieren van Het Zilveren Mandje