Hallo, Aiko

Aiko

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Aiko op social media:
Naam:
Aiko
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
2 jaar en 10 maand
Ras:
Japanse Akita
Referentie:
1373

Akita Inu - 5/07/2021 - reu (niet gecastreerd) - 24 kg

AIKO is afgestaan wegens een relatiebreuk waardoor de woonst gewijzigd is en hij niet kon blijven.

AIKO is een grote knuffelbeer met een eigen karaktertje. Hij is soms, zoals een echte akita, ook een beetje koppig en kan zich eveneens zelfstandig bezig houden, hij snuffelt graag rond in de tuin (ook als het regent). 

Hij heel graag wandelen en geniet hij van alle aandacht. Op wandeling durft hij naar andere honden wel al eens piepen en naartoe trekken.

AIKO is gekend met de commando's zit en poot, maar dit wel voor een snoepje. 

Hij heeft even samengeleefd met 2 andere honden. Met het oudere hondje klikte het niet goed vermits Aiko de rust van dit hondje niet respecteerde, de andere hond van 5 jaar was geen probleem. Hij kan dus getest worden met andere SPEELSE honden (teefje moeten reeds gesteriliseerd zijn). 

Gedrag naar andere dieren is verder onbekend, hij zou eerder het conflict vermijden, zeker niet opzoeken. 

Hij kan bleef een hele werkdag alleen thuis zonder problemen maar liever geen dagen achtereen, dan durfde hij wel eens een plasje doen uit collère. (Alleen zijn moet in een nieuwe thuis steeds opnieuw worden opgebouwd.)

Een goed afgesloten tuin is een must voor Aiko. Wanneer hij de kans krijgt, zal hij proberen ontsnappen. Hij komt hierbij enkel terug wanneer hij het wil, dus dit is zeker een aandachtspunt. Dit zal geen probleem mogen vormen wanneer de tuin goed afgesloten is met 1m70.

Als hij buiten speelt speelt hij wild: binnen was er nooit een probleem met de dochter van 4 jaar, buiten werd ze regelmatig, per ongeluk, omver gelopen. Ook neemt hij om aandacht te vragen je hand zachtjes in de mond. Door deze reden verkiezen we om hem niet te plaatsen bij kinderen jonger dan 10 jaar, of kinderen die geen ervaring hebben met honden. 

AIKO speelt graag samen met een balletje. Bij een piep-speeltje moet de pieper eruit.

Meer foto's zijn ter beschikking op onze Facebook-pagina.Heb je een gouden mandje voor AIKO? Stuur dan een mail met alle info over uzelf naar asiel@hetzilverenmandje.be.

​ADOPTIE-ONTMOETINGEN ENKEL OP AFSPRAAK, WE WILLEN HIERVOOR DE TIJD KUNNEN NEMEN OM ALLES GOED MET U TE OVERLOPEN. INDIEN U GEEN AFSPRAAK HEEFT KAN U DE HOND NIET ZIEN.

Aiko verblijft momenteel in:

Het Zilveren Mandje
LOKEREN
Het Zilveren Mandje
Bekijk alle dieren van Het Zilveren Mandje