Hallo, Sirius

Sirius

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Sirius op social media:
Naam:
Sirius
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
12 jaar en 2 maand
Ras:
Labrador Retriever
Referentie:
120240077

Check Sirius ook op onze website: https://dierenasielsinttruiden.be/dieren_in_het_asiel/sirius/ en vul hier een vragenlijst in bij interesse!

Achtergrond

Deze lieve senior is Sirius. Sirius is een Labrador Retriever reu. Hij werd gevonden en niet gemist. Als we zijn medische toestand bekijken, is het misschien wel beter dat hij nu bij ons is en dat wij een liefdevolle thuis voor hem kunnen zoeken. Bij vondst was hij erg mager, had hij een doffe vacht, wondjes op de poten door op een harde ondergrond te liggen, ontstoken oren,... Zijn leeftijd is een schatting. Zo zou hij ongeveer 12 jaar zijn. Op naar een fijne oude dag voor deze kameraad!

Karakter

Natuurlijk weten we niet veel van Sirius. Uit de testen kwam hij als erg mensgerichte hond die niet veel kent. Hij is opdringerig en, door dat hij hongerig binnenkwam, erg gericht op voer. Dit helpt natuurlijk wel om hem nieuwe dingen aan te leren!

Hij heeft een open karakter en houdt het meest van alles om te knuffelen. Wanneer je hem wat vrijheid geeft gaat hij ook erg graag z'n neus achterna. Dan schakelen zijn oren ook uit. 

Hij houdt van contact, maar ook weer van persoonlijke ruimte en kan ernaast ook een beetje opdringerig zijn. Maar steeds wel met een goede inborst.

We leren hem nog verder kennen en vullen zo steeds meer verworven kennis over hem aan in zijn profiel. 

Verzorging

Momenteel proberen we hem wat beter op gewicht te krijgen en ervoor te zorgen dat z'n vacht ook wat herstelt. Een goede thuisomgeving zou hier natuurlijk veel beter voor zijn. 

Plaatsing

Omdat we niets over het verleden van Sirius weten, weten we ook niet of hij het leven in huis kent. Door zijn zachte karakter lijkt hij ons ook plaatsbaar bij kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen die wel gewend zijn aan een grotere hond.

Hij kan perfect geplaatst worden in een thuis waar men geen andere hond heeft. Een matching met een teef is ook mogelijk.

Hoe hij op katten reageert is nog niet duidelijk.

We denken wel dat hij enorm gebaat gaat zijn met een afgesloten tuin(tje) waar hij geregeld lekker los z'n ding kan doen!

Sirius verblijft momenteel in:

Vzw Dierenvrienden St-Truiden
SINT-TRUIDEN
Vzw Dierenvrienden St-Truiden
Bekijk alle dieren van Vzw Dierenvrienden St-Truiden