Hallo, Poppy

Poppy

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Klein
Deel Poppy op social media:
Naam:
Poppy
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
3 jaar en 2 maand
Ras:
Shih Tzu
Referentie:
1631

Poppy kwam in het asiel terecht, omwille van een stopzetting van een fokkerij. Ze heeft altijd gediend als fokteefje en is dus het huiselijke leven helemaal niet gewoon. We zijn voor haar op zoek naar geduldige mensen, die begrijpen dat ze toch wel een verleden met zich meedraagt en alles vanaf nul zal moeten aanleren.

Gezien Poppy nog nooit een naam had gekregen, doopten we haar Poppy. Vernoemd naar een bloem, omdat we haar echt wel al open hebben mogen zien bloeien en heel benieuwd zijn naar haar verdere progressie.

Poppy is een komisch hondje. We zien haar altijd fratsen uithalen, maar als je haar gezichtje ziet, dan schiet je gewoon in de lach. Ze heeft een blik alsof ze het leven niet helemaal goed begrijpt, en in combinatie met haar coiffure lijkt het gehele plaatje gewoon te kloppen.

Ze is nog erg onzeker in de aanwezigheid van mensen. Liefst doet ze gewoon haar eigen ding, en zal ze zelf wel contact komen zoeken wanneer ze zich hier klaar voor voelt. In groep voelt ze zich gesterkt en zal ze sneller komen ruiken aan je been of hand. Maar indien je een poging doet om haar te aaien, is ze vaak ook even snel terug weg. Wel kunnen we tegenwoordig op een afstand met haar spelen. Dan zal ze op een afstand liggen rollenbollen en gek doen, en kan je haar een beetje uitdagen. Je ziet dat ze wel écht wil contact zoeken, maar soms gewoon niet weet hoe.

We zoeken dan ook geduldige mensen die hier geen al te grote druk op leggen. Het belangrijkste proces voor Poppy is het groeien van vertrouwen. In het begin durfde ze niet uit haar mand te komen, maar ondertussen is ze er als de kippen bij om de boel te gaan verkennen. We hebben haar echt mogen zien groeien en bloeien, en we hopen haar dit nog verder te zien doen in een gouden gezinnetje.

Zaken zoals zindelijkheid, alleen blijven en aan de lijn lopen zijn voor haar nog ongekend. Al denken we dat alleen-blijven in combinatie met een andere hond, zeker wel mogelijk zou moeten zijn. We zoeken voor haar een thuis met een andere hond. Een andere hond die niet fragiel is, en best zijn mannetje kan staan. Poppy durft nogal eens de grenzen af te tasten, en heeft dus wel nood aan een hond die duidelijk zijn grenzen aangeeft. In het asiel is ze ook al eens betrokken geweest in een ruzie, waar zij de aanstoker van was.

Ze vindt het heel fijn om bij de zusjes Gigi en Bella te zijn. Hier kan ze ook echt mee spelen en rollenbollen. Een trio-adoptie is natuurlijk best onhaalbaar, en we zijn er zeker van dat Poppy ook een goede band met een andere hond zou kunnen krijgen.

Ook de zindelijkheid verloopt best goed, zolang ze maar een goed omheinde tuin tot haar beschikking heeft. Hierdoor moet ze niet telkens aangelijnd worden om haar behoeften te doen. Aanlijnen is momenteel nog geen mogelijkheid voor haar, en zal dus met heel veel geduld moeten worden aangeleerd.

Heel jonge kinderen lijken geen match te zijn met Poppy. Ze zoekt een thuis waar een zekere vorm van rust en routine heerst. Zelf is ze wel een speelse jongedame, wiens wereld hopelijk nog gaat verruimen in het juiste gezin. Met een positieve begeleiding denken we dat Poppy in de toekomst onherkenbaar zal zijn qua gedrag. Ze moet gewoon leren dat de wereld helemaal niet zo eng is, zoals zij denkt dat het is en bij de juiste eigenaren zal dit helemaal tot zijn recht komen.

Denk jij Poppy nog verder te kunnen laten openbloeien? Gelieve bij interesse een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met ons Popje.

Poppy verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw