Hallo, Taiko

Taiko

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Taiko op social media:
Naam:
Taiko
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
9 jaar en 5 maand
Ras:
Siberische Husky
Referentie:
1649

Vrolijke Taiko kwam samen met Kito in het asiel terecht, nadat hun geliefde baasje jammer genoeg kwam te overlijden. Gezien er geen familieleden contact hebben gezocht om de honden over te nemen, gaan we nu over tot het zoeken van een nieuwe, warme mand waar ze hun pensioen kunnen vieren.

Taiko en Kito moeten niet samen herplaatst worden. In het asiel maakte Taiko veel ruzie met Kito en Taiko bereed Kito continu. In het asiel voelt Kito zich beter zonder Taiko, maar in een rustige thuissituatie kan dit mogelijks wel terug anders zijn. Voor hun adoptiekansen te verhogen, is het geen must om hen samen te herplaatsen, maar het kan natuurlijk altijd wel bekeken worden voor mensen die hiervoor interesse zouden hebben. Taiko kan in de toekomst zeker samenleven met een andere, stabiele hond. Wel durft hij voor lekker kauwbeentjes ruzie te maken, en durft hij in stressvolle situaties de andere hond te berijden. Verder is zijn omgang met honden relatief goed, mits er enkele kennismakingen hebben plaatsgevonden en het onderling klikt.

Taiko werd 7 jaar geleden geadopteerd via ons dierenasiel. We hebben ooit heel leuke updates ontvangen, maar we zien nu wel dat zijn verzorging de laatste maanden/jaren een beetje te wensen overliet jammer genoeg. Hij had erg droge en schilferige oren en een gistinfectie. Ondertussen zijn zijn oren goed behandeld en lijkt hij er geen last meer van te hebben. Ook is Taiko net zoals Kito veel te dik en is zijn spieropbouw ondermaats. Gelukkig is het niet zo’n groot probleem als bij Kito, en zal zijn gewicht sneller op punt staan.

Hij is een ongelooflijk lieve jongen, die erg geniet van aandacht. Zelfs de niet standaard huskyliefhebbers vallen voor deze zachtaardige jongen. Hij is qua inborst echt een gouden hond. In het asiel vergeet je hem bijna, omdat hij nooit herrie schopt en altijd braaf doet wat er van hem verlangd wordt. Hij kijkt zelfs niet naar de andere honden, en doet zowat alles voor een lekker snoepje. Een ideale huishond, die een gezin echt heel erg gelukkig gaat maken.

Wel heeft Taiko de typische husky-dramafactor. Zo huilt hij voor het minste, en zal hij bij alles erg vocaal reageren. Hij is zeker geen ideale appartement-hond omwille van deze reden.

Wel is hij eerder een rustige hond en zoekt hij ook een rustiger gezinsleven. Wel vindt hij het leuk om urenlang te knuffelen met zijn favoriete mensen, en houdt hij er ook wel nog van om te spelen. Hij is voor zijn leeftijd zeker nog fit en goed bij de pinken.

Drukke kinderen vindt hij minder fijn, omdat hij onverwachte handelingen ook niet altijd leuk vindt. Kinderen boven de 8 jaar, die de grenzen van een hond goed kunnen lezen en begrijpen, zouden zeker wel een mogelijkheid zijn.

Taiko is perfect zindelijk en maakt niets stuk. Ook alleen blijven gaat, eens hij de situatie goed kent. In een nieuwe situatie durft hij wel te huilen, zeker als hij doorheeft dat je er nog bent. Dan wil hij graag bij jou zijn en dat zal hij vocaal ook duidelijk maken.

Hij gaat graag mee wandelen, maar durft ook wel te trekken aan de lijn. Wel is hij graag nog actief bezig, dus een dagelijkse wandeling is wel een must.

Deze vrolijke vriend heeft altijd binnenshuis geleefd en zoekt opnieuw een thuis waar hij zal worden betrokken in het gezinsleven. Dat zijn toekomstige thuis een goed omheinde tuin heeft, zou wel een grote plus zijn. Hij ligt graag buiten te kijken naar passage of is er gewoon algeheel graag bij als zijn baasje bijvoorbeeld in de tuin aan het werken is. Al ligt hij ook gewoon graag binnen te rusten op een lekkere, knusse mand.

Ben jij op zoek naar een jong-gepensioneerde husky? Spreekt het karakter van Taiko jou erg aan? Gelieve bij interesse een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met deze goedzak.

Taiko verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw