Hallo, Kito

Kito

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Ja
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Kito op social media:
Naam:
Kito
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
9 jaar en 4 maand
Ras:
Labrador Retriever
Referentie:
1650

Lieve Kito kwam samen met Taiko in het asiel terecht, nadat hun geliefde baasje jammer genoeg kwam te overlijden. Gezien er geen familieleden contact hebben gezocht om de honden over te nemen, gaan we nu over tot het zoeken van een nieuwe, warme mand waar ze hun pensioen kunnen vieren.

Kito en Taiko moeten niet samen herplaatst worden. In het asiel maakte Taiko veel ruzie met Kito en Taiko bereed Kito continu. In het asiel voelt Kito zich beter zonder Taiko, maar in een rustige thuissituatie kan dit mogelijks wel terug anders zijn. Voor hun adoptiekansen te verhogen, is het geen must om hen samen te herplaatsen, maar het kan natuurlijk altijd wel bekeken worden voor mensen die hiervoor interesse zouden hebben. Kito kan in de toekomst zeker samenleven met een andere, stabiele hond. Zijn omgang met honden is goed, mits er enkele kennismakingen hebben plaatsgevonden.

Kito is zowel letterlijk als figuurlijk een ongelooflijk dikke vriend. Hij is zo’n ongelooflijke schat van een hond, die mensen in een handomdraai rond zijn pootje windt. Voor zijn iets oudere leeftijd is hij zeker nog heel goed bij de pinken en weet hij heel goed wat hij wel en niet wil. We hopen voor hem nieuwe eigenaars te vinden, die hem terug hond kunnen laten worden. Momenteel zit hij eigenlijk gevangen in zijn eigen lichaam.

Hij is een allemansvriend qua mensen, maar durft in het begin te blaffen als hij iets niet vertrouwt. Maar al snel zie je de glimp van de vriendelijke reus die hij is. Hij komt graag voor aaikes af, en is héél voedselgemotiveerd. Hij zou zijn ziel willen verkopen voor een lekker snoepje.

Belangrijk is dat Kito afvalt, want hij is veel te zwaar. We zijn hier uiteraard al mee gestart, maar op een heel rustig tempo. Onze dierenarts volgt dit goed mee op. We zien aan Kito dat hij al heel lange tijd geen beweging meer heeft gekregen bij zijn vorige baasje. Hierdoor is zijn spierbouw zo goed als niet meer aanwezig. Zijn linker-elleboog kraakt en heeft reeds gevormde artrose. Ook zijn heupen vertonen tekenen van aanwezige artrose. Wij hebben reeds flexgold opgestart als supplement voor de verdere artrose-vorming tegen te gaan. In de toekomst zou het goed zijn als hij opgestart wordt met een maandelijkse librela-injectie.  We zoeken eigenaren die hem medisch goed mee willen helpen ondersteunen. Verder is hij kerngezond verklaard. Als hij bij het juiste baasje dagelijks zijn fysieke beweging krijgt, en er wordt gelet op zijn eten, zijn we ervan overtuigd dat hij binnenkort nòg knapper zal zijn dan dat hij vandaag de dag is. En dat hij zich veel beter in zijn vel zal voelen, wat uiteraard het belangrijkste is.

Tijdens het wandelen durft Kito wel serieus te trekken.

Kito vindt het niet zo heel fijn om alleen te zijn. Als hij het gevoel heeft dat hij iets mist, dan durft hij te blaffen of te huilen. Hij heeft zeker een vorm van verlatingsangst. We zoeken voor hem mensen die veel thuis zijn, zodat hij zoveel mogelijk gezelschap heeft. Hij is sowieso een vocalere jongen en zal al zijn emoties altijd wel met geluid uiten. Hierdoor is hij niet meteen de meest geschikte appartement-hond.

Hij kan zeker geplaatst worden bij kinderen, mits deze wel zijn grenzen begrijpen en hem niet overbelasten.

Wel zoeken we voor hem een rustigere thuis, waar hij echt tot rust kan komen. In een drukker huishouden zou Kito zelf moeilijker zijn rust nemen. In het asiel heeft hij 10 verschillende manden, maar hij gaat altijd op een mat of op de grond liggen. Ook de open bench zal hij wel eens verkennen, maar echt rust hebben we hem hier nog niet in zien nemen.

Hij is zindelijk en maakt niets stuk. Hij is een hond die graag betrokken wil worden in het gezinsleven, en de daarbijhorende activiteiten. Uiteraard zoekt Kito een thuis waar hij altijd binnenshuis welkom is en echt wordt behandeld als een lid van de familie.

Denk jij Kito zijn gouden mandje te kunnen bieden? Gelieve bij interesse een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met onze grote vriendelijke reus.

Kito verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw