Hallo, Margo

Margo

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Ja
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Margo op social media:
Naam:
Margo
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
3 jaar en 3 maand
Ras:
Kruising
Referentie:
1635

Margot kwam oorspronkelijk in het asiel terecht na een inbeslagname.  Ze werd geadopteerd, met alle informatie die over haar aanwezig was, maar kwam jammer genoeg retour omdat de nieuwe eigenares het energielevel en de rugzak van Margot toch had onderschat.

Omdat er op dat ogenblik geen hokken vrij waren in het asiel, en we haar graag toch eens door een deskundig oog wouden laten observeren, mocht ze gelukkig vertrekken naar Katrin van Born To Play. Katrin heeft Margot enkele weken onder haar hoede en beschrijft haar als een enthousiaste, maar heel fijne hond.

Margot heeft bij Katrin erg veel uitdaging en deze heeft ze ook nodig om zowel mentaal en fysiek gelukkig te kunnen zijn. Ze is erg intelligent, waardoor ze een thuis zoekt die haar die mentale uitdaging ook kan bieden. Ze heeft veel meer nood dan enkel en alleen ‘’een wandeling rondom de blok’’. Eventueel mensen die met haar zouden kunnen trainen, zou helemaal fantastisch zijn. Er zit overduidelijk herder in haar, waardoor kenners ook weten dat deze intelligentie gemixt met een hoog energieniveau, inclusief haar jeugdige leeftijd wel wat management nodig heeft.

Bij Katrin vindt Margot het alleszins heerlijk om met andere honden te spelen. Hier leeft ze helemaal van op. Ze leert hier ook ontzettend veel van, dus het zou fijn zijn als ze bij een stabiele en speelse hond terecht zou komen. Enkel met eten zal je haar apart moeten houden. Ze deelt niet graag.

Ook met poezen komt ze overweg. Al is het ook hier weer belangrijk dat ze grenzen krijgt, en dat de poezen hun grenzen ook durven aangeven.

Margot kan bij over stimulatie overgaan in pits-gedrag. Dit kan pijnlijk zijn, en is daarnaast ook gewoonweg erg vervelend gedrag. Je kan bij haar echter echt niet spreken van agressie, en het is best makkelijk om haar uit deze prikkel te halen door afleiding te bieden. Wel is ze gewoon snel overprikkeld, wat lijdt tot frustratie en kan dan heel moeilijk rust vinden. Dit uit zich voornamelijk in pitsgedrag of controlegedrag. We zijn dan ook op zoek naar ervaren mensen, die geen angst voelen bij dit gedrag, maar goed kunnen lezen en inschatten wanneer ze rust nodig heeft. Je kan eigenlijk het pitsgedrag voorkomen door haar verplicht te doen laten rusten door bijvoorbeeld aan benchtraining te doen. Belangrijk is dat er een goede routine wordt opgebouwd en dat er een mooie balans zit tussen haar mentaal + fysiek uitdagen, en het inplannen van voldoende ontspanning.

Volgens haar vorige adoptante zou ze niet zindelijk zijn, en durven slopen. Bij Katrin is dit echter helemaal niet het geval. Hier is ze wel zindelijk en sloopt ze niets. Echter is het natuurlijk wel belangrijk dat toekomstige adoptanten weten dat haar onzindelijkheid en sloopgedrag mogelijks wel terug boven zouden kunnen komen in een nieuwe situatie of een voor haar stressvolle situatie.

Eens Margot thuis is, durft ze best waaks te zijn. Ook hier is het belangrijk om een goede routine te krijgen, zodat bezoek wel gewoon veilig binnen in huis kan komen. Eens ze jou kent, is ze de vrolijkse knuffelvriendin die je jezelf kan inbeelden.

Op wandeling is het een blij ei. Een vrolijke vriendin, die de wereld als één groot feest ziet. Ze snuffelt graag, trekt nagenoeg niet en komt met een grote regelmaat lekker flodderen bij haar begeleider. Een plezier om mee op wandeling te nemen. Gezien haar fysiek goed in orde is, kan ze ook erg lange tochten mee op wandel gaan.

Heel kleine kinderen is niet echt de beste match. Margot heeft eerst zelf begeleiding nodig, zodat ze rust kan vinden. Ook kan haar pitsgedrag als heel intens worden ervaren door de allerkleinsten. We plaatsen haar hierdoor niet uit in een gezin met heel jonge kinderen.

We zijn voor Margot wel echt op zoek naar een huis met een goed omheinde tuin. Eentje waar ze naar hartenlust in kan en mag ravotten. Uiteraard moet ze wel altijd de mogelijkheid weer hebben om binnenshuis welkom te zijn. Een thuis met ervaren mensen, die op zoek zijn naar een actieve gezelschapshond.

Past haar profiel in jouw plaatje? Gelieve bij interesse een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met energieke knapperd.

Margo verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw