Hallo, Kito

Kito

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Kan alleen thuis blijven?
Nee
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Kito op social media:
Naam:
Kito
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
1 jaar en 10 maand
Ras:
Japanse Akita
Referentie:
1664

Kito kwam in ons asiel terecht, omdat zijn eigenaars te klein woonden voor hem. Ze gunden hem een tuin, waar hij zich in kon uitleven, maar dit konden ze hem jammer genoeg niet zelf bieden. Ze hadden hem 7 maanden geleden overgenomen via mensen die ze zelf niet kenden, maar waar hij wel een tuin had. Ze wisten amper iets over zijn verleden.

Hij is een ongelooflijk knappe hond met een zeer vrolijke persoonlijkheid. Hij is, in tegenstelling tot de meeste Akita’s die wij kennen, helemaal niet eenkennig en helemaal niet gereserveerd. Hij is heel open en toegankelijk naar mensen en lijkt zich momenteel niet te binden aan één persoon. Uiteraard kan dit veranderen in een thuissituatie.

Qua gedrag is hij heel enthousiast en best makkelijk in omgang. Al luistert hij niet erg goed, wat dan misschien wel weer eigen is aan de meeste akita’s. Hij speelt graag met jouw voeten en is intelligent genoeg om hier een meester in te zijn. Bij zijn vorige eigenaars mocht hij af en toe los lopen in het bos, maar dan bleef hij het soms één uur aan een stuk uithangen tot ze hem terug konden vangen. In zijn volgende thuis raden we dan ook aan om hem niet meer deze vrijheid te gunnen op wandeling.

Hij heeft nooit samengeleefd met andere honden, maar hier in het asiel lijkt hij met geen enkele hond problemen te hebben. Mogelijks kan hij wel herplaatst worden bij een andere hond, al zien we aan zijn gedrag dat hij de hondentaal niet echt heel goed beheerst. Hierdoor is hij mogelijks wel erg lomp in omgang met een andere hond. Een fragiele, oudere of heel kleine hond lijken misschien niet de beste optie. Maar een stabiele, en speelse hond van hetzelfde kaliber zou zeker te testen zijn. Uiteraard doen we dan enkele kennismakingen op neutraal terrein.

Kito heeft inderdaad een goed omheinde (!) tuin nodig. Hij heeft veel energie, en deze moet hij soms in alle vrijheid kwijt kunnen. Dagelijkse wandelingen zijn zeker een must om hem tevreden te houden. Hij is nog een erg jonge hond, waardoor hij mentaal en fysiek uitgedaagd moet worden. Hij is erg speels en vindt tennisballen en trekkoorden helemaal de max. Binnenshuis daarentegen zou hij wel makkelijk zijn rust kunnen vinden. Hij zoekt dan ook een thuis waar hij altijd binnenshuis welkom is, en zal worden aanschouwd als een volwaardig gezinslid.

Mensen die op zoek zijn naar een hond met een slaafs karakter, zijn geen match met Kito. Maar hij zou zeker baat hebben bij basis-gehoorzaamheid en training. Belangrijk is dat er op een positieve manier met hem gewerkt wordt en dat hij nergens toe wordt gedwongen. Hij kent reeds enkele basiscommando’s, maar voert deze enkel uit als hij hier zin in heeft. Aan de riem zou hij durven te trekken, al vinden we dit zeker meevallen. Hij wandelt bij ons aan een flexi en vindt het fijn om zijn neus de vrije loop te laten gaan.

Zijn omgang met poezen zou niet goed zijn. Ook andere dieren dan honden lijken geen goede match. Bij zijn vorige eigenaars heeft hij al eens een eekhoorn gevangen op wandeling tijdens het loslopen.

Hij wordt niet geplaatst bij erg jonge kinderen. Hij heeft samengeleefd met een kindje van 2 jaar en hier durfde hij erg beschermend over te zijn. We zien aan Kito dat hij zelf nog nood heeft aan structuur. Kinderen vanaf 12 jaar zouden geen enkel probleem mogen vormen. Kinderen jonger dan deze leeftijd kunnen bekeken worden, mits ze reeds honden gewoon zijn en goed de grenzen van een hond kunnen lezen.

Voor zo’n stoere man is hij best een kleinzerige hond, met een heel groot drama-gehalte.

Kito is zindelijk.

Zijn grootste werkpunt is zijn verlatingsangst. Zijn vorige eigenaars beschreven zijn angst met ‘claustrofobie’. Hij vindt het verschrikkelijk om opgesloten te zitten, en zal er dan ook alles aan doen om te ontsnappen. Een bench is voor hem vaak geen fijne plaats, en hij geraakt hier ook altijd uit. Zijn verlatingsangst durft zich wel te uiten in dingen kapot te bijten. Toekomstige eigenaars zullen hier zeker rekening mee moeten houden, en dit stapsgewijs opbouwen. Ook buiten wordt hij niet graag opgesloten als je er zelf niet meer bent. Hij verblijft heel erg graag in jouw aanwezigheid.

Verder kunnen we enkel vol lof spreken over Kito. Hij is een erg leuke hond, is medisch gezond verklaard en heeft erg veel potentieel bij de juiste mensen.

Denk jij Kito zijn gouden mandje te kunnen bieden? Gelieve bij interesse een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met deze vrolijke jongen.

Kito verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw