Hallo, Shana

Shana

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Extra groot
Deel Shana op social media:
Naam:
Shana
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
7 jaar en 10 maand
Ras:
Kaukasische Herdershond
Referentie:
120230559

Bezoek SHANA op onze website en klik dadelijk door naar onze vragenlijst: https://dierenasielsinttruiden.be/dieren_in_het_asiel/shana/

Achtergrond

Shana is een Kaukasische Herder geboren in september 2016, voor haar ras heeft ze dus al wat leeftijd. Ze kwam bij ons terecht na een inbeslagname. Haar vacht was onverzorgd en ze kende weinig van de wereld. Wandelen aan de lijn leek nieuw. We zijn rustig met haar aan de slag gegaan en hebben intussen toch al wat stappen vooruit gemaakt. 

Karakter

Shana is een echte berghond. Ze ligt graag buiten en houdt de boel in de gaten. Naar mensen die ze kent is ze vriendelijk en behoorlijk tolerant, maar ze stelt wel heel duidelijk haar grens en die moet gerespecteerd worden. Wandelen aan de lijn begint te lukken, maar als Shana nee zegt, dan is het ook echt nee. 

Ook met muilkorftraining gingen we aan de slag. Bij nieuwe mensen is altijd een rustige kennismaking nodig. Dan gaat het meestal goed. Ze is wel gesteld op haar persoonlijke ruimte. Op wandeling snuffelt ze graag en is ze nieuwsgierig. PlaatsingVoor Shana zijn we op zoek naar iemand die het echte karakter van een berghond kent en dit kan waarderen. Ergens waar ze een fijne tuin heeft waar ze in kan liggen en de boel in de gaten houden.

Omwille van haar achtergrond en karakter is het niet mogelijk om haar bij katten, honden of kinderen te plaatsen. We zoeken daarom een thuisje waar ze als hond alleen geplaatst kan worden en nog een fijn pensioen mag genieten. 

Kandidaten met ervaring met dit type hond is zeker een pluspunt. Ook een grote buitenren zou haar plaatsing kunnen vergemakkelijken. 

Shana verblijft momenteel in:

Vzw Dierenvrienden St-Truiden
SINT-TRUIDEN
Vzw Dierenvrienden St-Truiden
Bekijk alle dieren van Vzw Dierenvrienden St-Truiden